Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.07.2014.

19:25

Meko srce Mesuta Ezila

Nemački tim briljirao je na SP, ali je trag koji ostavljaju u Brazilu dublji od onoga viđenog na terenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemci su za potrebe svog tima izgradili čitavu bazu sa odličnom infrastrukturom i ostavili je domaćinu na poklon, ali ni to nije sve.

Mesut Ezil, starter Elfa, tokom prvenstva bavio se i humanitarnim radom, pa je još pre povratka u Nemačku omogućio operacije za 11 brazilskih mališana, a sada će taj broj povećati na 23.

„Ideja mi je bila da napravim svoj tim od 11 dečaka i devojčica kojima ću pomoći, ali sam posle prvenstva razmislio i shvatio da titulu nismo uzeli našom prvom postavom, već uz pomoć kompletnog tima od 23 igrača. Zato sam se odlučio da simbolički povećam broj dece kojima ću pomoći na 23“, kaže Ezil.

Medicinska intervencija omogućiće bolji život tim mališanima.

„Šta lepše može da postoji nego kada omogućite deci da idu u školu i bave se sportom. Video sam fotografije i video-snimke dosadašnjih 11 operacija, koje su mi u znak zahvalnosti poslali roditelji te dece. Oni su dokaz da je novac dobro uložen“, rekao je momak turskog porekla.

„Želeo sam da na taj način još jednom zahvalim Brazilcima za fantastičnu dobrodošlicu koju su nam priredili“.

Grupa od šest nemačkih lekara i dve medicinske sestre došla je u Brazil pred prvenstvo i obavila više od 100 besplatnih operacija nad obolelom brazilskom decom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d