Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.07.2014.

20:37

Lazović za miran put na Ostrva

Fudbaleri Partizana pobedom su startovali učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u prvoj utakmici drugog kola savladali su Torshavn sa 3:0.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Srpski vicešampion je dominirao u celom toku meča, a gostujući tim je samo u prvih desetak minuta pokazao da može da bude opasan.

Utakmicu je obeležio Danko Lazović, postigao je dva gola, u 14. i 64. minutu, a u 71. je asistirao Škuletiću, koji je postavio konačan rezultat.

Farani su na početku pokazali da ih ne treba olako shvatati, već u prvom napadu fudbaleri Partizana su izgubili loptu, usledila je kontra, međutim kapiten Vojislav Stanković je klizećim startom otklonio opasnost.

To je bila incijalna kapisla fudbalerima Partizana da krenu u napad, a veliku šansu u trećem minutu propustio je Branislav Trajković, dok je u tom periodu Nikola Drinčić bio veoma opasan, pre svega iz prekida.

Mrežu gostiju “otključao“ je Lazović u 14. minutu, Drinčićev korner Grbić je prosledio do peterca, gde je napadač “crno-belih“ bio potpuno usamljen i bez većih problema se upisao u strelce.

Do kraja poluvremena viđeno je nekoliko dobrih prilika za Partizan, uglavnom su napadi išli preko desne strane i Miroslava Vulićevića, ali promene rezultata do velikog odmora nije bilo.

Nastavak je doneo još agresivniju igru srpskog vicešampiona, Danilo Pantić je pretio , aktivan je bio i Grbić, a gol je konačno “pao“ na početku drugog sata igre, centaršut Nemanje Petrovića je Škuletić prosledio do prečke, a na odbitak je reagovao Lazović i postigao svoj drugi gol.

Iskupljenje za propuštenje šanse Škuletiću je doneo 71. minut, Vulićevićev aut je stigao do Lazovića, a on je sjajnim dodavanjem poslao loptu pravo na glavu svom kolegi, koji je lako realizovao priliku i postavio konačnih 3:0.

Revanš meč na programu je 22. jula, na Farskim Ostrvima.

Tok meča

Sastavi:

Partizan: Lukač – Vulićević, Trajković, Stanković, Petrović – Pantić, Drinčić, Brašanac, Grbić – Lazović, Škuletić.

Torshavn: Gestson – Joensen, Davidsen, Holm, Santos – Vatnsdal, Jensen – Davidsen, Benjaminsen, Muritsen – Edmundson.

Utakmici prisustvuje oko 10.000 navijača na stadionu Partizana, među njima je Radomir Antić, a prisutan je i novi fudbaler Liverpula, Lazar Marković. Pravdu dele sudije iz Luksemburga, Sven Bindels, Žoao Paulo Vivas i Rikardo Morais.

Već u prvom napadu gosti su pokazali na koji način planiraju da priprete Partizanu, posle izgubljenje lopte na sredini terena krenuli su u kontranapad, ali je Stanković bio na pravom mestu.

Defanzivac Partizana nosi kapitensku traku na ovoj utakmici, s obzirom da u startnoj postavi nema Saše Ilića. Prva velika prilika za Partizan u drugom minutu, centaršut sa leve strane išao je tačno na glavu Trajkoviću, koji je promašio celu loptu, a bio je usamljen ispred golmana gostiju.

Drinčić je nastavio sa odličnim partijama iz prolećnog dela prošle sezone, nekoliko njegovih ubacivanja sa strane nije prošlo, ali jeste centaršut iz kornera, Grbić je glavom prosledio ka sredini peterca, gde je na pravom mestu bio Danko Lazović i neometan smestio loptu u mrežu za 1:0, u 13. minutu utakmice.



Ponovo korner, ponovo Drinčićev odličan centaršut i ponovo Trajković nespretno reaguje u šesnaestercu, bio je gotovo potpuno usamljen, ali je dozvolio da lopta pogodi njega u glavu, a ne on nju glavom, tako da je završila u gol-autu.

Fudbaleri Toršavna nisu toliko bezopasni, Davidsen je centrirao, Benjaminsen je išao ka lopti, Lukač nije napuštao "liniju", ali je na pravom mestu bio Nemanja Petrović i dobro zagradio protivničkog napadača.

Petar Grbić u prvih dvadesetak minuta nije opravdao ni delić komplimenata koje mu je trener Marko Nikolić dodelio na pripremama, dobar napad je upropastio saplitanjem na loptu, a već u sledećem se loše pozicionirao i promašio gol iz izgledne pozicije.

Pokušao je u 36. minutu Pantić da proigra Grbića, on je na levoj strani zastao, pokušao u prostor da doda Lazoviću, međutim uputio je preslabu loptu. Usledio je fantastičan potez Lazovića, čekao je I čekao da mu se protivnici približe, a onda klasičnom "štiklom" pronašao Škuletića, ali je napadač Partizana bio neprecizan.

Konačno dobar potez Grbića, prebacio je loptu kroz noge jednom od defanzivaca Torshavna, ali je završnica bila očajna, bukvalno je dodao loptu golmanu gostiju. Prvi deo utakmice je produžen za 60 sekundi, a u tom periodu nije bilo uzbuđenja, te se na odmor otišlo sa 1:0.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Pantić, šutirao je dvadesetak metara, međutim golman Torshavna je bio na visini zadatka. Usledio je odličan centaršut Lazovića, Grbić je bio kratak, a potom je i strelac jedinog gola pokušao makazicama, ali bez uspeha.

Posle propuštene prilike Grbić je napustio teren, a umesto njega je od 54. minuta u igri Andrija Živković. Nekoliko velikih prilika propustili su "crno-beli", Lazović i Vulićević su odlično sarađivali po desnom boku, međutim nije bilo promene rezultata.

Ipak, u 63. minutu je posle nekoliko sekundi premišljanja Petrović uputio centaršut sa levog boka, Škuletić je loptu zahvatio glavom, pogodio prečku, a sa linije peterca Lazović je odbitak sproveo u mrežu, za 2:0.



Posle svega osam minuta Partizan je povećao prednost, ponovo su dobro kombinovali Vulićević i Lazović, desni bek domaćih je uputio loptu iz auta u šesnaesterac, odakle je dvostruki strelac pronašao svog kolegu u napadu, a Petar Škuletić se udarcem glavom iskupio za prethodnu prečku, od 71. minuta 3:0.



Mladog Danila Pantića u 72. minutu zamenio je Saša Ilić, a deset minuta kasnije ovacijama je ispraćen Lazović, čije mesto je zauzeo Nikola Ninković. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, igralo se četiri minuta više, međutim domaći fudbaleri su "stali na loptu" i rutinski priveli meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve