Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.07.2014.

19:42

Lazar Marković zvanično u L'pulu!

Srpski reprezentativac Lazar Marković i zvanično je postao novi fudbaler Liverpula, saopšteno je na sajtu ’Crvenih’.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Marković iza sebe ima odličnu sezonu u Benfiki, sa kojom je osvojio duplu krunu, a sa Liverpulom je potpisao višegodišnji ugovor.

Kako prenose britanski mediji, Liverpul će za transfer Markovića platiti 25 miliona evra.

“Veoma sam srećan što sam došao u tako veliki klub. Nadam se da ću ispuniti očekivanja navijača, trenera, igrača i svih ljudi u klubu. Video sam kakvi su igrači i navijači i ne mogu da dočekam da zaigram“, izjavio je 20-godišnji Marković.

“Bilo mi je veoma drago kada sam čuo da se Liverpul interesuje za mene. Još sam bolje igrao i trenirao, konačno sam došao do ovako velikog kluba. Premijer liga je najjača na svetu – već sam igrao Ligu šampiona, nadam se da ću sa Liverpulom dogurati daleko. Radiću sa sjajnim saigračima, možda bih izdvojio Džerarda kao vođu tima. Jedva čekam da zaigram na Enfidlu. čuo sam kakvi su navijači“, dodao je Marković.

Marković je imao priliku da porazgovara i sa menadžerom Rodžersom.

“Nije mi rekao ništa posebno, želeo me je u timu, rekao mi je na kojoj poziciji ću mu biti potreban i ja sam tu da odgovorim na njegova zahteve. Svejedno mi je na kojoj poziciji igram, možda više volim po levoj strani, ali gde god trener kaže, igraću", rekao je srpski fudbaler u prvom intervjuu po dolasku u Liverpul.



I menadžer Brendan Rodžers bio je veoma zadovoljan što je srpski fudbaler pojačao tim.

“Lazar je pojačanje koje će nam doneti boljitak, pojačaće konkurenciju u napadu za sledeću sezonu. Bio je impresivan u Benfiki prošle sezone i pokazao je da i u evropskim takmičenjima može da odigra na visokom nivou, što nam je veoma važno“, izjavio je menadžer ’Crvenih’ i potom dodao:

“Lazar je fleksibilan fudbaler koji može da igra na više pozicija u timu, a volim kod njega što je uvek pozitivan i proaktivan. Dobro će se uklopiti u tim, a važno je i što smo ga doveli dok je još mlad jer ćemo moći dodatno da razvijamo njegov talenat. On je tip čoveka koji je gladan napretka, a to tražimo kod igrača“.



Marković je četvrto pojačanje Liverpula ovog leta, posle Rikija Lamberta, Adama Lalane i Emrea Džana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve