Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.06.2014.

08:48

Erera stiže u Mančester Junajted

Španac Ander Erera biće prvo veliko pojačanje Luja van Gala otkako je Holanđanin postao menadžer Mančester Junajteda.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Vezni igrač Atletik Bilbaa stiže na Old Traford za 30 miliona funti, što je je najskuplje pojačanje Junajteda van Engleske.

Erera je u utorak prošao medicinske preglede u Mančesteru, nakon čega je njegov agent na tviteru potvrdio da će pojačati Junajted. Potpisaće četvorogodišnji ugovor za 9 miliona funti.

Baksijac je drugi vezni igrač koji stiže u Junajted u roku od 12 meseci, nakon dolaska Maruana Felainija iz Evertona, a prethodno na Old Traford šest sezona nije došao ni jedan vezista.



Međutim, Belgijanac je razočarao u svojoj debitantskoj sezoni, pa je Van Gal odlučio da prvo pojača vezni red svog tima, iako je u međuvremenu Junajted ostao bez dugogodišnjeg štoperskog tandema Rio Ferdinand-Nemanja Vidić.

Erera je prošle sezone ima po pet golova i asistencija u Primeri i bio jedan od ključnih igrača u plasmanu Bilbaa u kvalifikacije za LŠ.

Junajted je u januaru doveo Huana Matu iz Čelsija sa 37 miliona funti i najskuplje je pojačanje u istoriji "Crvenih đavola". Erera je treći transfer po vrednosti.

Najveći transferi Junajteda:
1. Huan Mata (iz Čelsija 2014) 37,1 milion funti
2. Dimitar Berbatov (iz Totenhema 2008) 30,75 mln £
3. Ander Erera (iz Atletik Bilbaa 2014) 30 mln £
4. Rio Ferninand (iz Lidsa 2002) 29,1 mln £
5. Maruan Felaini (iz Evertona 2013) 27,5 mln £
6. Vejn Runi (iz Evertona 2004) 27 mln £

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve