Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.05.2014.

23:49

SAD bez Donovana na SP

Selektor Sjedinjenih Država Jirgen Klinsman objavio je konačan spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Brazilu, a na njemu nema Lendona Donovana.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Donovan je bio najbolji igrač SAD na prethodnom Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, ali od tada nije pružao igre koje se od njega očekuju.

Klinsman je ranije rekao da će Donovan morati da se izbori za mesto u timu, kao i da igranje u MLS ligi nije isto kao u nekom evropskom klubu. Američki fudbaler trenutno brani boje Los Anđeles Galaksija, a u poslednjih pet godina dva puta je bio na pozajmici u Evertonu, a jednom u Bajernu na nekoliko meseci.

Donovan tako neće imati priliku da igra na četvrtom Svetskom prvenstvu u karijeri, pošto je prethodno nosio dres SAD u Južnoj Koreji i Japanu, Nemačkoj i Južnoj Africi.

Pored Donovana, Klinsman je sa prvobitnog spiska otpisao i Breda Evansa, Morisa Edua, Majka Parkharsta, Klarensa Gudsona, Džoa Koronu i Terensa Bojda.

Nemački stručnjak je, inače, podmadio sastav Amerikanaca, ali u timu ima nekoliko iskusnih igrača, koje predvode Džermejn Džons, Demarkus Bizli i golman Tim Hauard.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, koje se igra od 12. juna do 13. jula, reprezentacija SAD igraće u G grupi sa selekcijama Nemačke, Portugalije i Gane.

Spisak SAD za Svetsko prvenstvo:
Golmani: Bred Guzan (Aston Vila), Tim Hauard (Everton), Nik Rimando (Solt Lejk).
Odbrana: Demarkus Bizli (Puebla), Met Besler (Kanzas Siti), Džon Bruks (Herta Berlin), Džof Kameron (Stouk), Timi Čendler (Nirnberg), Omar Gonzales (LA Galaksi), Fabijan Džonson (Hofenhajm), Diandre Jedlin (Sijetl).
Sredina terena: Kajl Bekerman (Solt Lejk), Alehandro Bedoja (Nant), Majkl Bradli (Toronto), Bred Dejvis (Hjuston), Miks Diskerud (Rozenborg), Džulijan Grin (Bajern Minhen), Džermejn Džons (Bešiktaš), Grejem Zusi (Kanzas Siti).
Napadači: Džozi Altidor (Sanderlend), Klint Dempsi (Sijetl), Aron Johanson (AZ Alkmar), Kris Vondolovski (San Hoze).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve