Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.05.2014.

20:26

MU: Kros ne dolazi, Felaini odlazi

Holanđanin Luj van Gal doneo je prvu važniju odluku od kada se nalazi na klupi Mančester Junajteda – odlučio je da odustane od Tonija Krosa.

Izvor:

Autor:

Default images

Nemački reprezentativac iz redova minhenskog Bajerna bio je velika želja kluba poslednja dva prelazna roka, a njegovo dovođenje predložio je bivši menadžer Dejvid Mojs.

Aktuelnom selektoru Holandije predstoji veliki posao na leto, jer je potrebno renovirati gotovo pola tima, ali on u svojoj viziji "ne vidi 24-godišnjeg univerzalnog veznjaka, iako ga je trenirao u Bajernu.

Junajtedu je poslednjih nekoliko sezona nedostajao igrač upravo Krosovog profila, igrač koji sa istim kvalitetom igra na sve tri pozicije na sredini terena. Primera radi, čelnicima 'Crvenih đavola' zapao je za oko prošle sezone, svojim nastupom na Old Trafordu, kada je Bajern eliminisao Mančester iz Lige šampiona.

Krosa krase odlična tehnika, neverovatan pâs i precizan šut. Kao i svi Nemci, odlično je fizički spreman, timski je igrač a odličan je i izvođač prekida. Njemu je ostalo samo godinu dana do isteka važećeg ugovora sa Bavarcima, ali čelnici ne žele da se povinuju njegovim zahtevima. Spekuliše se da je Kros nezadovoljan primanjima u Bajernu, jer su saigrači uglavnom daleko plaćeniji od njega, ali i nešto manjom minutažom kod Pepa Gvardiole.

Legendarni Pol Skols, čijim je odlaskom u penziju i nastao problem u vezi, smatra da je Junajtedu potrebno četiri ili pet igrača, a da je Kros prvi i najvažniji na toj listi.

"Prvo bih doveo Tonija Krosa, on je vrhunski vezni igrač, ali je Junajtedu potrebno još 5-6 igrača kako bi smanjio zaostatak za Mančester Sitijem, Čelsijem i Liverpulom", rekao je Skols.

Karl Hopfner, predsednik Bajerna istakao je nedavno da će pregovori sa Krosom sigurno biti nastavljeni.

"Naravno da će biti razgovora na tu temu u budućnost, ali u nekom trenutku igrač mora da kaže šta želi. Opet, klub sigurno neće prelaziti razumnu finansijsku granicu", ostao je pri stavu kluba Hopfner i potsetio novinare na slučaj Mihaela Balaka: "Ista situacija je bila kada je Balak odlazio u Čelsi 2006. godine, tada smo samo u jednom trenutku povukli ponudu".

S druge strane, sve je izvesnije da će Belgijanac Mauran Felaini napustiti Mančester posle samo godinu dana. Bivši igrač Evertona imao je dosta problema sa povredama, a kada se našao na terenu (16 nastupa) nije ostvarivao paritje kakve se očekuju od pojačanja plaćenog 27.5 miliona funti.

Mančester će prema navodima medija uspeti da 'izvuče' 15 miliona funti za reprezentativca Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve