Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.05.2014.

19:09

Suaresova mama: Luis igra u Brazilu

Operacija kolena prve zvezde Urugvaja Luisa Suaresa prošla je u najboljem redu, pa su šanse da zaigra na Mundijalu dobre, prema rečima njegove majke.

Izvor:

Autor:

Default images

"Operacija je gotova i hvala Bogu da je sve prošlo u najboljem redu. Luisova povreda ipak nije bila teška koliko smo svi mislili", rekla je majka fudbalera Sandra Dias.

Novinarima se posle operacije obratila i sestra napadača Liverpula, koja je takođe imala ohrabrujuće informacije za navijače Urusa, rekavši da će Luis biti spreman za dve do tri nedelje.

"Najveći problem leži u činjenici da na početku neće biti u stanju da bilo kako trenira, jer će petnaestak dana biti na terapiji", rekla je Điovana Suares.

Urugvajci prvi meč na šampionatu sveta igraju protiv Kostarike 14. juna, zatim, pet dana kasnije, sledi im duel sa Englezima, dok poslednji meč grupne faze igraju 24 dana istog meseca protiv Italijana.

Fudbalski savez Urugvaja izdao je saopštenje povodom operacije u Montevideu – u kojem se ističe da su svi u nacionalnoj selekciji uvereni da će najbolji strelac Premijer lige biti spreman za početak Svetskog prvenstva.

"U sredu, 21. maja, Luis Suares je osetio intenzivan bol u levom kolenu, za vreme rutinskog zagrevanja. Prve prognoze ukazivale su na povredu 'spoljnog' meniskusa, što je kasnije i potvrđeno skenerom", navodi se u saopštenju FSU. "U jutarnjim časovima, u četvrtak, igrač je podvrgnut operaciji 'reparacije meniskusa' u urugvajskog bolnioci 'Medika'. Sve je prošlo na najbolji mogući način, a da, pri tom, nisu primećena nikakva druga oštećenja na levom kolenu. Njegov nastup na Svetskom prvenstvu još nije isključen. Bitno je naglasiti da je on pretrpeo udarac u koleno tokom poslednjeg meča sezone Premijer lige, zbog čega je od tada morao da miruje".

Posle odrađivanja suspenzije zbog ujedanja Branislava Ivanovića, Suares nije propustio niti jedan meč u najjačoj ligi sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve