Nova vest
Fudbal

Subota, 17.05.2014.

20:34

Arsenalu trofej posle 3.283 dana!

Fudbaleri Arsenala osvojili su FA kup pobedivši nakon velikog preokreta u finalu na Vembliju Hal sa 3:2 posle produžetaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To je ekipi Arsena Vengera prvi trofej posle 8 godina, 11 meseci i 25 dana kada su takođe trijumfovali u ovom takmičenju.

Finale na Vembliju počelo je šokantno po crveno-bele iz Londona, pošto je Hal u devetom minutu vodio sa 2:0 golovima Džejmsa Čestera i Kurtisa Dejvisa.

Samo osam minuta kasnije Santi Kasorla je smanjio, a konačan rezultat regularnog dela postavio je Loran Košelni u 71. minutu. Odluka je pala u dodatnih 30 minuta, odnosno u 109. minutu utakmice kada je Aron Remzi doneo veliku radost ’tobdžijama’.

Do kraja drugog produžetka Hal je imao nekoliko dobrih prilika da izjednači i obezbedi penale, ali je Arsenal uspeo da se odbrani, pa je klub iz severnog Londona uspeo da osvoji trofej posle devet godina.

Trofej FA kupa nema veliku važnost van granica Engleske, ali će Arsenalu sigurno mnogo značiti na psihološkom planu u predstojećim sezonama. Takođe, ovaj trijumf verovatno ostavlja Arsena Vengera na klupi kluba sa Emirata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve