Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.05.2014.

16:31

Saigrači o Vidiću: Vođa i pobednik

Došao je u Junajted 2006. kao potencijalno pojačanje, a osam godina i 300 utakmica kasnije odlazi kao kapiten i jedan od najvećih defanzivaca svih vremena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemanja Vidić napušta na kraju sezone klub sa Old Traforda koji mu je odao počast u video klipu objavljenom na zvaničnom sajtu.

Napadači širom Engleske verovatno su slavili dan kada je Vidić saopštio da napušta Junajted na kraju sezone, a dosadašnji njegovi saigrači imali su samo reči hvale i veliko poštovanje za svog kapitena.

Anders Lindergard: On je veoma, veoma dobar fudbaler. On je verovatno najbolji odbrambeni igrač kojeg sam video, posebno kada je bio 100% spreman. On bez dileme ima i drugu stranu svoje ličnosti, džentlmensku i prijateljsku. ali način na koji uklizava i ulazi u duele kada igra je zadivljujuć. Kada izađe na teren on je spreman da umre za tim.

Nani: Jedan je od najboljih odbrambenih igrača na svetu. On je snažan odbrambeni igrač, nekada i previše snažan. Može da se desi da se naljuti na igrače i saigrače na terenu, ali van terena je sjajan momak. Vidiću, hvala ti za sve što si uradio za ovaj klub.

Maruan Felaini: Čim sam došao video sam da je veliki profesionalac. Voli fudbal, stalno priča o fudbalu. Sve što mogu da kažem je da imam ogromno poštovanje prema njemu jer on je veliki grač.

Fil Džons: Gledam Nemanju već neko vreme, čak i kada sam bio u Blekburnu dok sam odrastao. On je toliko toga doneo klubu. Osvojio je toliko titula i ličnih priznanja, a način na koji se ophodi prema poslu je neverovatan. Želim mu sve najbolje jer me je naučio mnogo stvari. Svaki dan na treningu, ali i na utakmicama kada sam igrao pored njega, uvek me je savetovao i zahvalan sam mu zbog toga.

Tom Kleverli: Sedim blizu njega u svlačionici i može jednostavno da se oseti koliko je on jaka ličnost. On je pobednik, on je vođa, on je veliki profesionalac. On je jedan od onih igrača protiv kojih ne želite da igrate.

Vejn Runi: Bio je briljantan za Junajted. Mislim da je njegovo partnerstvo sa Riom verovatno najbolje partnerst vo u svetskom fudbalu. Vida je veliki i dominantan odbrambeni igrač. Čita igru veoma dobro. Na gostovanjima kao što je na primer Stouk, on je bio pravi ratnik, bio je pravi vođa ove ekipe. Ubeđen sam da ća nam nedostajati.

Rio Ferdinand: Izgradili smo sjajno partnerstvo i velikom timu. Bilo je lepo igrati pored njega, uživao sam, dobro smo se podudarali. Imam samo dobre i pozitivne stvari da kažem o Vidi. Način na koji se uklopio je bio briljantan. Kada je došao svi su se pitali da li će moći da se adaptira, da li je fizički spreman za Premijer ligu. On je postao jedan od fizički najdominantnijih centarhalfova u istoriji Premijer lige. On je kompletan odbrambeni igrač. Ljudi kažu da on samo igra srcem, ali u ovoj ligi ne možete da uspete ako imate samo jednu stvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve