Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.05.2014.

22:30

Mančester obojen u plavo (FOTO)

Prošle godine Mančester je bio ceo crven, a u ponedeljak je obojen u plavu boju jer su igrači i navijači Sitija slavili drugu titulu u poslednje tri sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Siti je u poslednjem kolu savladao Vest Hem 2:0 i osvojio četvrtu titulu u svojoj istoriji, sa dva boda ispred Liverpula.

Početkom sezone svi su otpisali Siti kada je na šest gostovanja osvojio samo jedan bod, ali su "građani" od početka novembra pa do februara poraženi samo jednom, te finiširao sa pet pobeda u nizu.

Siti je na 38 utakmica u Premijer ligi ove sezone zabeležio 27 poeda uz 5 remija i 6 poraza, uz impresivnu gol razliku 102:37.

Najbolji strelci Sitija bili su Jaja Ture i Serhio Kun Aguero sa po 17 golova, dok je jedan manje postigao Edin Džeko, od čega 12 u 2014.

Ture je podelio i titulu najboljeg asistenta tima, on i David Silva su po devet puta namestili gol saigračima.

Šampioni sa Sitijem postala su i dvojica Srba, Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić, te Crnogorac Stevan Jovetić, bivši kapiten Partizana.

Menadžer Manuel Pelegrini je po treći put u karijeri osvojio titulu u svojoj prvoj sezoni na klupi jednog tima. Pre Sitija to je uradio u Argentini sa San Lorencom i River Plejtom.

Gradski čelnici Mančestera pretpostavljaju da je bilo oko 100.000 ljudi na ulicama grada, na šampionskoj paradi Sitija. Najavio je pet trofeja u pet sezona sa "Građanima".

Siti je sezonu osvojio sa dva trofeja, jer je pre dva meseca osvojio i Liga kup, pobedivši Sanderlend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve