Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.05.2014.

20:04

Napokon: Vojvodina osvojila Kup!

Fudbaleri Vojvodine osvojili su prvi Kup u istoriji kluba pobedivši na stadionu JNA ekipu Jagodine sa 2:0 u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novosađani su tako nakon titula osvojenih 1966. i 1989. godine i Srednjoevropskog kupa 1977. stigli do četvrtog klupskog trofeja i to na stogodišnjicu od osnivanja.

Pred oko 5.000 gledalaca vojvodina je do trofeja stigla golovima Alivodića u 40. i Babića u 52. minutu. Jagodina je imala priliku da se vrati u 56. minutu, ali je golman Žakula odbranio penal Pešiću.

Ovo je bilo sedmo finale Kupa za Vojvodinu, a četvrto u poslednjih pet godina.

Osim u prvih 15-ak minuta, ekipa Vojvodine bila je znatno bolji rival od branioca trofeja, znala je šta hoće, igrala je sa više motiva i na kraju je zasluženo stigla do vrednog trofeja koji joj garantuje i igranje u Evropi naredne sezone.

Ekipi trenera Branka Babića pripala je novčana nagrada Fudbalskog saveza Srbije u iznosu od 10 miliona dinara. Uoči finalne utakmice na stadionu Partizana minutom ćutanja odata je pošta velikanu srpskog i jugoslovenskog fudbala Vujadinu Boškovu, koji je preminuo 27. aprila u Novom Sadu.

Tok meča:

Jagodina je bolje otvorila duel i u četvrtom minutu je prvi pokušaj imao Pešić, ali pored gola.

Nije u početnoj fazi utakmice bilo mnogo prilika, a u 19. minutu Alivodić je mogao da dovede Novosađane do prednosti. U poslednjem trenutku odbrana Jagodine je intervenisala, pa je ostalo 0:0.

Ekipa iz Novog Sada je sredinom prvog dela došla do svoje igre, a u 27. minutu pokušao je Veselinović čiji udarac je odbranio Đuričić.

Golman Jagodine ponovo je intervenisao u 36. minutu u izglednoj situaciji našao se Ivanić, ali je Đuričić bio uspešniji. Novosađani su inicijativu krunisali u 40. minutu i to pogotkom Alivodića.

Vojvodina je i početkom drugog dela nastavila sa dobrom igrom, pa je u 52. minutu duplirala vođstvo. Strelac je bio Babić koji je glavom pogodio mrežu Jagodine posle centaršuta sa leve strane.

Jagodina je međutim već u 57. minutu dobila priliku da se vrati u meč. Puškarić je loše intervenisao u kaznenom prostoru, odigrao je rukom, pa je sudija Jovanetić pokazao na penal.

Ipak, golman Žakula bio je uspešniji od Pešića, odbranio je penal i uneo dodatnu sigurnost u svoju ekipu. U nastavku meča bilo je vidljivo koliko je važna bila odbrana Žakule. Vojvodina je uspela da umiri rivala, bez problema je čuvala rezultat i na kraju je stigla do toliko željenog trofeja u Kupu.

Vojvodina: Žakula, Živković, Puškarić, Babić, Pekarić, Radoja, Poletanović, Milinković-Savić, Alivodić, Veselinović.
Jagodina: Đuričić, Štimac, Filipović, Živanović, Mihajlović, Cvetković, Damjanović, Mitošević, Lepović, Arsenijević, Pešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve