Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.04.2014.

18:30

SP2022: Manje stadiona u Kataru?

Organizatori Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine saopštili su da će tražiti da se to takmičenje održi na osam stadiona, umesto na 12 koliko je planirano.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Organizacioni odbor će razgovarati sa čelnicima Svetske fudbalske federacije (FIFA) da li je moguće da se otkaže izgradnja četiri od 12 stadiona.

Zvanični predlog poslaće se do decembra, a odluka Izvršnog odbora FIFA očekuje se do marta naredne godine.

Katar je imao velikih problema zbog prostesta grupa za prava radnika, koje su izrazile zabrinutost zbog uslova za rad u toj zemlji.

Organizatori ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Brazilu imali su velikih problema sa izgradnjom ili obnovom stadiona, koji bi trebalo da budu spremni do početka takmičenja u junu.

Svetska fudbalska federacije je na panel diskusiji protiv korupcije u fudbalu istakla da je neophodno razjasniti situaciju oko kandidature Katara za SP 2022.

FIFA vodi istragu povodom navoda da je bilo koruptivnih elemenata pri izboru domaćina za Mundijale koji su zakazani za 2018. u Rusiji, te četiri godine kasnije u Kataru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve