Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.04.2014.

18:57

Petković bolji od Del Pjera

Bivši fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković proglašen je za najboljeg fudbalera Sidneja u protekloj sezoni, pre Alesandra Del Pjera.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Defanzivac je odigrao svaki minut u tek završenoj sezoni, koju je njegov klub okončao na petoj poziciji sa 39 bodova, 13 manje od šampiona Brizbejna.

„Počastvovan sam ovom nagradom, veoma mi znači i zahvalan sam upravi koja mi je omogućila da budem deo ekipe. Bila je ovo dobra godina za nas, nadam se da ćemo se boriti za titulu sledeće“, rekao je Petković.

Njega su najboljim proglasili saigrači i uprava, već mu je ponuđen produžetak ugovora na još jednu sezonu, a trener Frenk Farina je imao samo reči hvale na račun srpskog fudbalera.

On je model profesionalnog fudbalera, imao je veoma dobru sezonu, bio je konstantan i pokazao je veliku lojalnost prema klubu. Zaslužio je ovu nagradu i biće mi zadovoljstvo da sarađujem sa njim i u budućnosti“, naveo je Farina.

Ove sezone je za Sidnej igrao i legendarni Italijan Alesandro Del Pjero, ali za razliku od Petkovića, on će napustiti klub, pošto mu je istekao ugovor.

Ipak, nekadašnji kapiten Juventusa je bio najbolji strelac tima sa deset golova, a najčešći partner u ofanzivi Sidneja bio mu je bivši igrač Vojvodine Ranko Despotović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve