Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.04.2014.

21:29

Feneru titula, još bod do slavlja

U poslednja četiri kola Fenerbahčeu će biti potreban samo jedan bod da osvoji titulu prvaka Turske, jubilarnu 20. u klupskoj istoriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U derbiju 30. kola Bešiktaš i Fener su igrali nerešeno, 1:1, pa je razlika između dva tima 12 bodova.

U drugoj utakmici koja je igrana u nedelju Konjaspor je izgubio od Rizespora, 3:1 a srpski internacionalac Jagoš Vuković postigao jedini gol za svoj tim.

Fenerbahče je na Inonu stadionu poveo golom Senegalca Muse Soua u 24. minutu, Brazilac je izjednačio minut pre kraja prvog dela a u nastavku su domaći fudbaleri dobili dva crvena kartona ali je ostalo 1:1.

Rize je savladao Konju u borbi za bodove vredne opstanka, a Vuković pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena ublažio poraz.

Fenerbahče ima 67 bodova, Bešiktaš 55 a do drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona može i Galatasaraj, bez obzira na ubedljiv poraz pred svojim navijačima. Prošlogodišnji prvak Turske ima 53 boda.

'Srpski' Genčlerbirligi je obezbedio opstanak pobedom na gostovanju Gaziantepu a još dve ekipe za koje nastupaju igrači iz Srbije su u zoni ispadanja.

U 'donjem domu' Rizespor i Gaziantep imaju po 36 bodova, Konjaspor 34, Elazigspor 31, Ercijespor 30, Antalija 28 i utakmicu manje, Kajzerispor 26.

Tri ekipe će u drugu ligu, a na mestima koja direktno vode u Superligu u Prvoj ligi su trenutno Istanbul Bujukšehir i Balikesirspor, na pozicijama iz kojih se ide u baraž Ankaraspor, Orduspor, Samsunspor i Mersin Milana Mitrovića i Ivana Perića.

Manisaspor, ekipa za koju nastupaju Goran Čaušić, Nikola Mikić i Slavko Perović je izgubila i praktično se oprostila od borbe za promociju. Mikić je u ovom kolu dobio crveni karton, Čaušić i Perović, inače drugi strelac lige sa 18 pogodaka, po žuti karton.

Šesti srpski fudbaler u Prvoj ligi Turske, Marko Vučetić u ovom kolu nije igrao za Adanu koja se nalazi na sredini tabele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve