Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.04.2014.

19:12

Barselona nudi Mesiju novi ugovor

Aktuleni prvak Španije Barselona ponudila je novi ugovor prvoj zvezdi i najboljem igraču tima Lionelu Mesiju, saopštio je predsednik Đozepa Bartomeua.

Izvor:

Autor:

Default images

Važeći ugovor Argentinca ističe za četiri sezone (2018.), ali prvi čovek 'Blaugrane' smatra da ga je neophodno modifikovati.

"Želimo da mu poboljšamo ugovor jer on to nesumnjivo zaslužuje, ali i kako bi ga prilagodili trenutnim uslovima u svetu fudbala", rekao je Bartomeu.

S druge strane, Bartomeu nije želeo da komentariše sudbinu trenera Herarda 'Tate' Maritna, uprkos tome što će Barselona prvi put od sezone 2003/04 ostati bez trofeja.

Upravo se Mesi našao na udaru medija u Kataloniji, od strane kojih je obeležen kao jedan od glavnih krivaca za očajan finiš sezone svog tima. Ekipa sa "Nou Kampa" je u samo desetak dana ispala iz svih trka za trofeje, a sve se poklopilo sa slabijim izdanjima četvorostrukog osvajača "Zlatne lopte". Na kraju, sve je kulminiralo verbalnim napadaom jednog simpatizera Barselone na najboljeg strelca u istoriji Barselone, koji ga je tom prilokom optužio da se "ne trudi i ne trči dovoljno". Logično, odmah se pojavila priča kako je Mančester Siti spremio 250 miliona evra.

"NIsmo fer prema Leu. Svima mora da bude savršeno jasno da moramo da vodimo računa o njemu", jasan je bio Bartomeu. "Njegov učinak u dresu našeg kluba je nemerljiv i znam da će dati sve od sebe da tako i nastavi. Osnovni razlog za produženje ugovora leži upravo u toj činjenici. On je mlad, a najbolji je igrač sveta – ja verujem u njega i znam da je budućnost ovog kluba".

Bartomeu je preuzeo funkciju predsednika kluba, posle ostavke Sandra Roselja u januaru, povodom malverzacija i nepravilnosti u transferu Brazilca Nejmara iz Santosa, ali i dovođenju mladih igrača u akademiju "La Masiju". Klub je zbog toga kažnjen zabranom obavljanja transfera u narednih 18 meseci.

Predsednik se nadovezao na to pitanje, rekavši da će tim pretrpeti 'generalni remont' na leto, u koliko nekako uspeju da preinače odluku FIFA eventualnomžalbom. Bartomeu je istakao da će celim projektom rukovoditi sportski direktor Andoni Zubizareta

Tim iz Katolonije na kraju sezone sigurno napuštaju dugogodišnji kapiten Karles Pujol i rezervni golman Pinto, dok teško povređenom Viktrou Valedesu ističe ugovor. Na sve to, dogovoreni dolazak golmana Borusije iz Mehengladbaha Mar-Anre Ter Stegena, za sada, otkazan.

Barselona je trenutno treća u Primeri, ćetiri kola pre kraja trke, sa sedam bodova manje od vodećeg Atletiko Madrida, ali i mečom manje. Od 21 čas na "Nou Kampu" gostuje ekipa Atletik Bilbaa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve