Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.04.2014.

16:38

Rodžers: A sada – 'pakao' Enfilda

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je njegova ekipa ispunila cilj plasmanom u Ligu šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images

On je dodadao da će se do kraja takmičenja u Premijer ligi maksimalno truditi da prikaže dobru igru.

"Na početku sezone cilj nam je bio da izborimo plasman u Ligu šampiona – to je bio neverovatan zadatak za nas, ali sada znamo da ne možemo da završimo šampionat ispod trećeg mesta na tabeli", rekao je Rodžers posle utakmice.

Liverpul je na gostovanju pobedio Norič sa 3:2 i stekao pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Čelsi. "Crveni" su tako osigurali treće mesto na tabeli i direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone i nalaze se u dobroj situaciji za osvajanje šampionske titule – prve od 1990. godine.

U sledećem kolu Liverpul na "Enfildu" igra protiv Čelsija.

"U preostale tri utakmice pokušaćemo da prikažemo dobru igru. Nastavljamo da se borimo, a pred nama je utakmica s Čelsijem. Očekujem neverovatnu atmosferu na Enfildu", dodao je Rodžers.

Dvostruki strelac za Liverpul bio je Rahim Sterling, a strelac je bio i Luis Suares, koji je postigao 12. gol protiv Noriča, a svoj 30. u Premijer ligi ove sezone i postao tek sedmi fudbaler u istoriji kome je to pošlo za rukom.

Suares je tako postao prvi Liverpulov fudbaler od sezone 1986/1987 I Jana Raša, koji je u jednom prvenstvu postigao 30 golova. Takođe, on
ove sezone ima i 12 asistencija.

Sterlinga, koji je u najužem izboru za najboljeg mladog igrača u Premijer ligi, Rodžers je nazvao "najboljim mladim fudbalerom evropskog fudbala".

Trener Noriča Nil Adams rekao je da je zadovoljan igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu i da svi u klubu veruju da će ostati u Premijer ligi.

"Mislim da smo nešto zaslužili iz ove utakmice, posebno zbog igre koju smo prikazali u drugom delu. Igra iz prvog poluvremena nije bila dovoljno dobra. Igrali smo protiv vrhunskog tima, a takvim ekipama ne možete dati ni milimetar prostora ili će vas kazniti", rekao je Adams.

Norič se nalazi na 17. mestu na tabeli sa 32 boda i ima dva manje od Kardifa koji je u zoni ispadanja. Do kraja sezone u gostima igra s Mančester Junajtedom i Čelsijem, a kod kuće s Arsenalom.

"Ako u preostale tri utakmice ponovimo igru iz drugog poluvremena mislim da možemo da se nadamo. Moramo da osvajamo bodove, svi verujemo i 100 odsto smo posvećeni borbi za opstanak u Premijer ligi", dodao je Adams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve