Nova vest
Fudbal

Petak, 18.04.2014.

23:48

Burnli jednom nogom u Premijer ligi

Fudbaleri Burnlija nadomak su mesta u Premijer ligi, pošto su u 43. kolu Čempionšipa kao gosti pobedili lankaširskog rivala Blekpul 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gol Majkla Kajtlija omogućio je timu Šona Dajča da zadrži osam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Darbi Kaunti, tri kola pre kraja.

Darbi je takođe u gostima pobedio Donkaster 2:0 i zadržao teoretsku šansu da se na mala vrata u elitu posle 6 godina. Ako i ne uspeju direktno, oni to mogu da učine kroz plej of, koji su obezbedili.

Vrlo verovatno su u plej ofu i QPR, koji u subotu igra sa povratnikom u Premijer ligu Lesterom, kao i Vigan, posle ubedljive pobede nad Redingom (3:0).

Za poslednje mesto u doigravanju vodiće se velika borba, Brajton, Reding i Ipsvič deli samo jedan bod (65, 64 i 64), a šanse imaju još i Bornmut (62) i Blekburn (61), a zahvaljujući zaostalim mečevima i Notingem Forest (59, 1 manje), Midlzbro (58, 1 manje) i Votford (57, 2 manje).

Dramatično je i na dnu, gde čak i poslednji Jouvil ima nadu posle remija u Blekburnu, Barnsli i Milvol igraju u subotu, a u dometu jednog meča iznad crte su Blekpul, Donkaster, Birmingem i Čarlton, koji je igrao bez golova sa Boltonom.

U subotu se igra preostalih 5 mečeva ovog kola, a drama u finišu nastavlja se u ponedeljak i utorak, kada je na programu kompletno 44. kolo, posle kojeg ekipama preostaju još po dva meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve