Nova vest
Fudbal

Petak, 18.04.2014.

11:06

Venger: Ezil će biti najbolji

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da će Mesut Ezil svoju najbolju igru prikazati u sledećoj sezoni.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Nemački fudbaler se povredio na meču Lie šampiona sa Bajernom sredinom marta, a povratak na teren se očekuje u utakmici sa Halom u nedelju.

"Mesut Ezil je fantastičan fudbaler i stavio bih ga na listu najboljih fudbalera za sledeću sezonu. On je do povrede bio u dobroj formi, a videćemo koliko će mu vremena trebati da se ponovo prilagodi“, rekao je Venger.

Francuski stručnjak razume kritike na račun svog igrača, ali ističe da je Ezil prošao kroz komplikovan period.

"Prošao je kroz komplikovan period, zato što psihički nije bio pristuan koliko se očekivalo od njega, mogu da razumem osude u tom periodu kada nije igrao na potrebnom nivou. Svi su očekivali mnogo od njega, ali kada ga nema na terenu oseti se da nedostaje njegov kvalitet."

Venger ističe da je prva sezone u Premijer ligi za prilagođavanje i uporedio je sa španskim prvenstvom i Real Madrdiom, za koji je Ezil nastupao.

"Prva sezona u Premijer ligi je ona u kojoj se prilagođavate i tek onda znate šta će se događati, a verujem da on će on bolje upoznati saigrače, ligu. Dok je igrao u Real Madridu ponekad je odmarao, kad tim povede sa 2:0, protivnik odustane, jer zna da će izgubiti utakmicu. Ono što je za njega ovde najteže je, kada ekipa povede sa 2:0, protivnik se bori kao lud da se vrati u igru. Osetio je da je glavna razlika između Premijer lige i Primere to što ovde morate da se borite do poslednje sekunde", rekao je Venger.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve