Nova vest
Fudbal

Petak, 18.04.2014.

10:33

Gvardiola: Ako me ne žele, odlazim

Trener Bajerna Pep Gvariola nagovestio je da ne bi imao problem da napusti minhenski klub već posle jedne sezone ukoliko uprava nije zadovoljna njegovim radom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Gvardiola je preuzeo Bajern prošlog leta, posle istorijske sezone za Bavarce, a klub je pod njegovim vođstvom u rekordnom roku osvojio titulu u Bundesligi, a takođe je ušao i u polufinale Lige šampiona i četvrtfinale Kupa Nemačke.

Međutim, stil igre koji forsira Gvardiola nije potpuno prihvaćen na „Alijanc areni“, a počasni predsednik Bajerna i legenda kluba Franc Bekenbauer je istakao da je takav fudbal ’negledljiv’. Takođe, španski stručnjak se našao na udaru zbog pada forme u domaćem prvenstvu posle osvajanja titule, posebno posle poraza od Borusije iz Dortmunda sa 3:0 proteklog vikenda.

Moram da prihvatim kritike. Govorim sebi: ’Pep, smiri se’. Ovde sam da bih radio najbolje što mogu, a moj najveći talenat je rad, rad i rad. Ovde sam da bih pomogao klubu i ukoliko me klub ne želi, rukovaćemo se i nećemo imati nikakvih problema“, rekao je Gvardiola.

Gvardiola je to izjavio na engleskom, pa je većini nemačkih novinara to promaklo, ali ga je katalonski „Mundo Deportivo“ citirao i istakao da je Gvardiola to rekao bez ikakve ogorčenosti i tenzija.

Sama mogućnost da bi Gvardiola mogao da napusti Bajern probudila je fudbalsku javnost u Španiji, posebno u Kataloniji. Spekulacije o budućnosti Herarda Martina na klupi Barselone se ne stišavaju, posle eliminacije iz Lige šampiona i poraza u finalu Kupa kralja, a legendarni fudbaler katalonskog kluba Johan Krojf je istakao da veruje da bi u ovom trenutku jedino Gvardiola mogao da vrati klub na pravi put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve