Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.04.2014.

20:25

Borusija u finalu, Jojić svih 90'

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Volfsburg sa 2:0 i plasirali su se u finale Kupa Nemačke.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Domaći su trijumf obezbedili još u prvom poluvremenu, kada su golove dali Mhitarijan i Levandovski.

Srpski fudbaler Miloš Jojić odigrao je celu utakmicu za Borusiju, a Slobodan Medojević presedeo je meč na klupi gostiju. Za trofej će ekipa Jirgena Klopa igrati sa boljim iz meča Bajern – Kajzerslautern, koji je na programu u sredu od 20.30.

Borusija je povela golom Henrika Mktarijana u 12. minutu, a 120 sekundi ranije Miloš Jojić zabeležio je sjajan prodor po desnom boku, imao je šansu za ulazak u kazneni prostor, ali se okliznuo o ostatke koreografije domaćih navijača koji su završili na terenu.

Iako je Volfsburg imao određenu terensku inicijativu, Borusija je duplirala prednost u finišu poluvremena, Levandovski je iskoristio dodavanje Rojsa i zatresao je mrežu za 2:0.

U drugom poluvremenu Borusija je promašila nekoliko šansi, ali to ni na koji način nije ugrozilo sigurnu pobedu i plasman u finale. Tim iz Dortmunda sada je na samo korak do četvrtog trofeja nacionalnog kupa u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve