Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.04.2014.

15:05

Napredak: Osuđujemo nasilje

Fudbalski klub Napredak saopštio je da je neralno očekivati da klub može da utiče na gledaoce šta će javno uzvikivati.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

"Mi se javno ograđujemo i osudjujemo svaki vid nasilja na sportskim priredbama i nasilja uopšte. Već smo dali izjašnjenje disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije i nadamo se da će komisija uvažiti sve one postupke i sve mere koje smo preduzeli u skladu sa zakonom i pravilnikom", rekla je novinarima Valentina Vasić, portparol kluba.

FSS je u ponedeljak saopštio da je disciplinska komisija pokrenula postupak protiv Napretka zbog nedoličnog ponašanja navijača ovog kluba isticanjem transparenata sa neprihvatljivim tekstom na istočnoj tribini stadiona, skandiranjem uvredljivih pesama, kao i sukobom pojedinih redara sa navijačima iz Novog Pazara.

Na konferenciji za novinare u Napretku na kojoj je bilo reči o predstojećoj utakmici sa Radničkim iz Niša, Vasićeva je ponovila da je na toj utakmici došlo do međusobnog obračuna navijača iz Novog Pazara zbog čega su reagovali pripadnici MUP.

"Došlo je do lomljenja stolica na mestima gde su se nalazili navijači Novog Pazara i tim stolicama su gađani pripadnici obezbeđenja, a nekoliko njih je i povređeno", objasnila je Vasić.

Šteta je procenjena na 9.000 evra, a upitana da prokomentariše navode da će fudbalski klub Novi Pazar platiti štetu, portparol kluba je rekla da još uvek nema zvaničnih informacija da je neko tim povodom kontaktirao rukovodstvo kruševačkog kluba.

Takođe, u saopštenju dostavljenom novinarima se navodi da su gledaoci, a ne navijači, bili isprovocirani nesportskim ponašanjem jednog navijača Novog Pazara koji je prvi ušao na stadion sa crvenom majicom sa obeležjima turske zastave pokazivajući sa obe ruke "srednji prst", a kasnije i pesnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve