Nova vest
Fudbal

Sreda, 09.04.2014.

15:12

Novo finale Kupa za Vojvodinu

Fudbaleri Vojvodine igraće četvrti put u poslednjih pet godina u finalu Kupa Srbije.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Novosađani su nakon trijumfa na Karađorđu od 1:0 i u revanšu u Subotici savladali Spartak istim rezultatom.

Duel u Subotici odlučio je Milinković-Savić u 75. minutu, pa će Novosađani imati još jednu priliku da stignu do prvog trofeja u najmasvonijem takmičenju.

Zanimljivo je da u prethodna tri navrata Vojvodina u finalima nije postigla gol. U drugom polufinalu Jagodina dočekuje OFK Beograd nakon trijumfa od 2:1 na Karaburmi.

Tok meča:

U prvih dvadesetak minuta nije bilo ozbiljnijih prilika, najbliža golu protivnika bila je Vojvodina, ali rezultat je i dalje nepromenjen. Spartak je pokušao da preti iz kontranapda, najviše preko Šarca i Noskovića. Kod Novosađana istakli su se Sergej Milinković-Savić i Alivodić.

Spartak je bio konkretniji u nastavku, Tumbasović je prvo iznudio korner, ali posle udarca iz ugla nije uspeo da uputi udarac. Do kraja poluvremena nije bilo previse uzbuđenja na terenu, pa je na poluvremenu rezultat 0:0.

Torbica je na početku drugog poluvremena imao lepu priliku, napravio je sebi prostor, šutirao sa oko 20 metara, ali je udarac odbio Pekarić. Novosađani su pokušavali da uzvrate, ali nisu probili odbranu domaćih fudbalera.

Vojvodina je u 59. minutu imala najveću priliku, Veselinović je bio sam ispred golmana, slabo šutirao sa oko sedam metara, golman Spartaka nije imao problema i loptu je poslao u korner. U duelu Noskovića i Pekarića došlo je do kontakta u kaznenom prostoru, fudbaler Spartaka je pao, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

U 75. minutu Vojvodina je povela i rešila pitanje prvog finaliste. Posle kornera sa leve strane lopta je pogodila stativu i odbila se na drugu stranu gde je u idealnoj situaciji bio Milinković-Savić koji je glavom prebacio golmana Spartaka za 1:0.

U nastavku utakmice tempo je potpuno opao. Domaćin više nije imao motiv da napada, gosti su bili zadovoljni rezultatom, pa je Vojvodina prošla u još jedno finale Kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve