Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.04.2014.

17:26

SA: Jarni otpušten, stiže Ljupko

Hrvatski trener Robert Jarni dobio je otkaz u FK Sarajevo posle samo šest mečeva, a naslediće ga Srbin Ljupko Petrović.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jarni je na Koševo stigao zimus sa ambicijom da sa tada drugoplasiranim timom osvoji titulu, ali je u šest kola ostvario samo dve pobede.

"Od početka prolećnog dela sezone gledamo neuverljivu, nedominantnu, neefikasnu, neangažovanu i nemotivisanu igru prvog tima. Uzimajući u obzir sve što je pruženo igračima i stručnom štabu, to nije dovoljno za ambicije i očekivanja", saopštio je klub.

Sarajevo je pre nekoliko meseci zvanično postalo vlasništvo Maležanina Vinsenta Tana, koji je vlasnik i Premijerligaša Kardifa. To je "bordo" klubu obezbedilo siguran budžet kojim je tokom zime dovedeno skoro deset fudbalera.

"Sarajevo ima najjači tim, najbolje igrače i najbolje uslove za ostvarivanje rezultata. Obavio sam razgovor s Jarnijem i korektno smo porazgovarali o svemu. Treninge prvog tima će do imenovanja novog trenera voditi Dženan Ušćuplić i Almir Seferović, a moguće je da priključimo i još nekog trenera iz trenutnog kadra u FK Sarajevo", rekao je sportski direktor kluba Abdulah Ibraković.

A taj novi trener će biti Ljubomir Ljupko Petrović, iskusni i trofejni srpski stručnjak koji je svojevremeno vodio Espanjol, Olimpijakos, Levski, a sa Crvenom zvezdom postao šampion Evrope 1991. godine.

"Sarajevo je oduvek bio veliki klub i u vreme dok sam igrao u doba bivše Jugoslavije. Vrlo ste korektni, pa ću biti i ja. Uskoro krećem put Sarajeva, a trenutno sedim u stanu i pijem kafu. Dobio sam poziv i još da iskristališemo neke sitnice i to je to", potvrdio je Petrović dolazak na Koševo.

Pet kola pre kraja sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Sarajevo je četvrti na tabeli sa 45 bodova, četiri manje od lidera Zrinjskog i Željezničara koji dele prvo mesto. Ispred je i Široki sa bodom više.

Do kraja prvenstva Sarajevo dočekuje Zvijezdu, pa gostuje Travniku, potom na Koševo stiže Vizet, a onda je u pretposlednjem kolu na programu veliki sarajevski derbi protiv Željezničara na Grbavici. U poslednjem kolu Sarajevo čeka Radnik iz Bijeljine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve