Nova vest
Fudbal

Subota, 05.04.2014.

18:03

Vojvodina udaljila Partizan od vrha

Fudbaleri Vojvodine udaljili su Partizan od prvoplasirane Zvezde, pošto su golom Milinković-Savića iz penala u 91. minutu izvukli remi na stadionu u Humskoj 1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Partizan i Vojvodina odigrali su 1:1 u okviru 22. kola Jelen Superlige, iako su gosti skoro 80 minuta igrali sa igračem manje.

Partizan je ovim remijem, posle očajne igre, propustio priliku da se približi prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi na bod zaostatka, dok je Vojvodina ostala na šestom mestu sa 34 boda.

Milinković-Savić je u samom finišu realizovao jedanaestarac koji je nad Gaćinovićem napravio Trajković. Na usporenom snimku videlo se da je faul bio van 16 metara i da je sudija Darko Boganović iz Kraljeva drastično oštetio 'crno-bele'.

Trajković je zbog tog prekršaja dobio crveni karton. Prethodno je domaćin poveo pogotkom Obradovića u 57. minutu.

Prvak Srbije odigrao je najslabiju utakmicu proleća, iako su od 12. minuta igrali bez isključenog Nastića Novosađani su sve vreme bili bolji ili ravnopravan rival.

Utakmica je počela veoma nervozno, pa je Vojvodina već u 12. minutu ostala sa igračem manje. Nastić je zbog povlačenja Lazovića dobio drugi žuti karton, što je značilo da će gosti gotovo celu utakmicu igrati sa desetoricom.

Pre tog detalja, Alivodić je imao stopostotnu priliku, a još bolju propustio je Gaćinović u 21. 'Crno-beli' nisu uspevali da naprave ozbiljniju akciju, pa su tako prvi put pripretili na samom kraju poluvremena. Pokušali su Volkov i Trajković, ali se na poluvreme otišlo bez golova.

Partizan je iskoristio igrača više u 57. minutu, kada je Obradović zatresao mrežu Žakule na asistenciju Vulićevića.

Iako je brojčano bila slabija, Vojvodina se nije predavala, pa je do izjednačenja stigla u 91. minutu. Trajković je oborio Gaćinovića, a Milinković-Savić je prevario Lukača i doneo bod svojoj ekipi.



Tokom dana, Crvena zvezda je pobedila Spartak iz Subotice sa 2:1, dok su trijumfe ostvarili još Voždovac i Rad.

Pre početka meča kapitenu Saši Iliću, predati su pokloni u znak priznanja za obaranje rekorda u broju postignutih prvenstvenih golova u dresu Partizana– uramljena fotografija 119. postignutog gola i zlatnik sa njegovim likom. Poklone je predao predsednik Partizana Dragan Đurić. U ime 'adidasa', Ljubiša Vučinić predao je kapitenu personalizovane kopačke.

Sastavi:
Partizan
: Lukač - Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov - Živković , Brašanac (od 46. minuta Ilić), Drinčić - Malbašić (od 46. minuta Luka), Škuletić, Lazović (od 76. minuta Pantić).
Vojvodina: Žakula - Živković (od 46. minuta Popara), Pekarić, Babić, Nastić - Radoja, Poletanović (od 82. Ivanić), Alivodić - Milinković, Gaćinović, Stojanović (od 15. minuta Puškarić).

Tok meča:

Utakmica je počela veoma oštro, pa je već u trećem minutu žuti karton zaradio Nastić. Minut kasnije gosti su stvorili prvu priliku, kada je posle jedne kontre Alivodić istrčao 1 na 1 sa Lukačem, ali je šutirao pored gola.

Četiri minuta kasnije Vojvodina pokušava sa desne strane, ali odbrana Partizana dobro reaguje. Nastić je u 12. minutu napravio novi oštar prekršaj, dobio drugi žuti karton, pa su 'lale' na samom startu duela ostale sa igračem manje. On je isključenje zaradio jer je povukao Danka Lazovića s leđa.

Umesto njega ušao je Puškarić.

Novu veliku priliku za Vojvodinu imao je Gaćinović u 21. minutu kada je ušao u stopostotnu priliku. Iako ima igrača manje, gostujuća ekipa sačekala je veliku grešku odbrane 'crno-belih', ali je Lukač spasao svoj tim odličnom odbranom.

Do 35. minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, 'crno-beli' na natopljenom terenu ne uspevaju da organizuju normalan napad, dok se Vojvodina odlučila na kontranapade.

Prvi put domaći tim pripretio je u 39. minutu, kada je udarac Volkova sa 18 metara, golman Žakula izbio u korner. Tri minuta kasnije svoj udarac obrobao je i Vulićević, koji je pogodio Lazovića u ofsajdu.

Najbolju šansu za Partizan propustio je Danko Lazović, koji je ušao u kazneni Vojvodine, a Marko Živković mu je izbio pre udarca koji je završio preko gola. Živković je ostao da leži na travi, što je Lazoviću očigledno smetalo, pa je krenuo da se obračuna. Posle kornera Živkovića, volej je uhvatio Trajković, bez promene rezultata.

To je ujedno bio i poslednji ozbiljan pokušaj u prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova.

Već u 20. sekundi drugog poluvremena, Partizan je ugrozio gol gostiju. Odličnu dubinsku loptu dobio je Škuletić, ali je preslabo Šutirao.

Na poluvremenu, umesto Brašanca i Malbašića ušli su Luka i Saša Ilić, a na drugoj strani Živkovića je zamenio Popara.

Veliku priliku u 50. minutu propustio je Andrija Živković. On je krenuo po levoj strani, odigrao dva dupla pasa, ali je sa nekih 12 metara šutirao preko gola.

U 54. minutu, uzvratila je Vojvodina. Posle jedne kombinacije sa leve strane, Poletanović je dobio loptu na ivici kaznenog, ali je njegov šut bio preslab.

Partizan je krenuo još ofanzivnije, što im se isplatilo u 57. minutu. Prvo je Drinčić nekoliko trenutaka ranije namučio Žakulu sa distance, da bi Obradović doneo prednost domaćima.

’Crno-beli’ su ovoga puta napali po desnoj strani, Saša Ilić je sjajno odložio na desnoj strani za Vulićevića, ovaj vratio povratnu do Obradovića, koji je sa nekih 10-ak pogodio suprotni ugao gola Vojvodine.

U 62. minutu mogla je Voša do izjednačenja, ali je fenomenalan udarac Gaćinovića sa više od 20 metara zaustavila prečka.

Posle tog pokušaja tempo igre je opao, a prvi ozbiljniji napad kreirao je Andrija Živković, koji je u 75. minutu istrčao kontru, ali nije uspeo da proigra napadače. U međuvremenu su žute kartone dobili Luka i Vulićević.

Ponovo je golman Lukač spasao Partizan, posle udarca Ivanića. Igrač Vojvodine uleteo je iz drugog plana, dobio povratnu loptu sa leve strane i sa 16 metara šutirao, pravo u golmana 'crno-belih'.Krenuli su gosti u ofanzivu posle tog pokušaja, usledile su gužve posle kornera, ali nije bilo konkretnog šuta.

Ofanziva gostiju isplatila se na samom kraju utakmice, kada je posle odlične akcije, Trajković oborio Gaćinovića i sudija Darko Bogdanović je svirao penal. Usporeni snimak je pokazao da je faul bio van kaznenog prostora. To nije smetalo Milinković-Saviću, koji je zadržao koncentraciju i savladao Lukača.

Do kraja susreta, viđen je samo pokušaj Drinčića sa 25 metara iz slobodnog udarca, ali je njegov šut otišao preko gola. Partizan je ponovo kiksirao, pa sada zaostaje tri boda za prvoplasiranom Crvenom zvezdom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

445 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve