Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.04.2014.

09:39

Jojić na Bernabeuu, Murinjo na Ibru

Nakon dva remija u utorak, u sredu nas očekuju nova dva spektakularna duela četvrtfinala LŠ, Real Madrid čeka Borusiju Dortmund, dok Čelsi gostuje PSŽ-u.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Madriđani su lako došli do najboljih osam gde su dočekali šansu da se osvete Borusiji za debakl od prošle sezone u polufinalu takmičenja.

S druge strane, imamo duel dva 'bogataša', Čelsi na čelu za Žozeom Murinjom gostuje Pari Sen Žermenu koji predvodi Zlatan Ibrahimović.

Real, predvođen najboljim fudbalerom sveta Kristijanom Ronaldom, još "peče" prošlogodišnja eliminacija u polufinalu, kada je četvorostruki strelac u prvom meču bio Robert Levandovski. Međutim, Poljak će propustiti duel na Santjago Bernabeuu zbog žutih kartona.

Veliki adut španskog giganta, koji čeka jubilarnu desetu titulu šampiona Evrope biće trener Karlo Ančeloti, koji je kao strateg Milana dva puta podizao trofej u elitnom takmičenju.

"Dortmund ima odličan tim, sjajnog trenera i mogu da iznenade svakog rivala. Mi smo protiv Rajo Valjekana pokazali da se vraćamo na pravi put i nadam se najboljem", izjavio je Ančeloti.

Njegov kolega Jirgen Klop ne krije da sanja reprizu prošlogodišnjeg ishoda, ali ne krije da će to biti veoma teško, s obzirom na to da pored Levandovskog ne može da računa na još petoricu povređenih standardnih prvotimaca – Subotića, Gindoana, Bendera, Blaščikovskog i Šmelcera.

To naravno otvara šansu za Miloša Jojića, koji bi mogao da bude Klopov tajni adut u borbi na sredini terena protiv Šabija Alonsa i Luke Modrića.

Vrlo zanimljiv meč očekuje se i na Parku prinčeva, pogotovo što je Žoze Murinjo sve vreme uoči dolaska u Pariz poručivao da je Pari Sen Žermen favorit protiv Čelsija.

U prilog njegovoj tvrdnji, koliko god mnogi, medju kojima i trener domaćina Loran Blan, mislili da je neiskrena ide i loša forma "plavaca", koji su poraženi na poslednja dva gostovanja u Premijer ligi, protiv Aston Vile i Kristal Palasa.

"Murinjo nas neće zavaravati, dobro ga poznajem i znam da nas očekuje izuzetno težak dvomeč", izjavio je vezista Parižana Tijago Mota, nekadašnji Murinjov "učenik" iz Intera kada su zajedno osvojili Ligu šampiona.

Poseban ugođaj spektaklu daće i dvojica Srba – Branislav Ivanović u dresu Čelsija (Nemanja Matić nema pravo nastupa u Ligi šampiona) i Milorad Mažić u ulozi glavnog sudije.

Liga šampiona, četvrtfinale:
20:45 Pari Sen Žermen – Čelsi
20:45 Real Madrid – Borusija Dortmund

utorak:
Mančester Junajted Bajern 1:1
Barselona Atletiko Madrid 1:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve