Nova vest
Fudbal

Petak, 28.03.2014.

22:20

Primera: 'Ludilo' se nastavlja

Prošla nedelja u Španiji donela nam je dva prvenstvena kola i veliku rokadu ekipa na samom čelu tabele.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Tokom ovog vikenda, na programu je 31. kolo Primere, a dva najveća kluba Barselona i Real Madrid, juriće Atletiko koji je sam na čelu tabele.

Katalonci će u lokalnom derbiju otvoriti vikend u Španiji, kada u subotu od 16 časova gostuju Espanjolu, a biće oslabljeni neigranjem Viktora Valdesa za koga je sezona završena.

„Espanjol gaji sličan stil igre kao Atletiko Madrid. Oni konstantno pritiskaju i kreiraju utakmicu teškom. Očekujem komplikovan meč. Biće tesno, sa veoma malo prostora i neće nam biti prijatno“, rekao je trener Barselone Herardo Martino.

Oba madridska kluba će takođe u subotu biti na terenu, Atletiko gostuje Bilbau u derbiju, dok Real dočekuje Rajo Valjekano.

Trener „jorgandžija“ Dijego Simeone rekao je pre meča da je on tu kako bi četiri obaveze bile ispunjene – hrana, odmor, putovanja i igranje fudbala.

Njegov kolega na klupi ’kraljevskog kluba’ Karlo Ančeloti rekao je da će i pored problema sa povredom kolena, Kristijano Ronaldo biti spreman za duel sa Rajom.

Posle 31 utakmice bez poraza i 10 uzastopnih pobeda, Real je vezao dva neuspeha, što ih je koštalo liderske pozicije. Prvo je od njih bila bolja Barselona sa 4:3, a onda i Sevilja sa 2:1.

„Moramo shvatiti da Rajo igra veoma dobro i to je odličan primer kako jedan mali klub može igrati dobar fudbal. To dodaje kvalitet ligi. Sutra će biti težak meč jer moramo da pobedimo, da reagujemo i dokažemo da možemo“, rekao je Ančeloti.

Primera, 31. kolo:
Subota:

Espanjol – Barselona 16.00
Selta – Sevilja 18.00
Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 20.00
Real Madrid – Rajo Valjekano 22.00

Nedelja:
Valjadolid – Almerija 12.00
Osasuna – Sosijedad 17.00
Viljareal – Elče 19.00
Valensija – Hetafe 21.00

Ponedeljak:
Granada – Levante 20.00
Real Betis – Malaga 22.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve