Nova vest
Fudbal

Subota, 15.03.2014.

21:07

Olimpijakos već šampion u Grčkoj

Fudbaleri Olimpijakosa odbranili su titulu prvaka Grčke pet kola pre kraja prvenstva, pošto su stekli nedostižnu prednost u odnosu na Atromitos.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Pirejci su do titule došli već sada pošto su pobedili Pantrakikos sa 2:0 i sada imaju 18 bodova više od Atromitosa, koji je kiksnuo i igrao samo 1:1 sa Verijom.

Olimpijakosu je to 41. titula šampiona Grčke, a 16. u poslednjih 18 godina, a u njoj udela ima i srpski fudbaler Marko Šćepović. Šćepović je na osam mečeva u prvenstvu postigao četiri gola, uz tri u Kupu.

Šćepović je u duelu sa Pantrakikosom u igru ušao u 71. minutu, kada je Olimpijakos vodio as 1:0 golom Valdesa. Konačan rezultat postigao je David Fuster u 90. minutu iz penala.

Olimpijakos je, inače, osvajanje titule proslavio pred praznim tribinama svog stadiona, posle kazne koju je dobio zbog incidenata na gradskom derbiju sa Panatinaikosom pre dve nedelje.

Fudbalere Olimpijakosa narednog utorka očekuje novi veliki izazov, pošto u revanšu osmine finala Lige šampiona gostuju Mančesteru na “Old Trafordu”. Pirejci imaju prednost 2:0 iz prvog susreta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve