Nova vest
Fudbal

Petak, 07.03.2014.

02:38

Džeko – više nije "dijamant"?

Edin Džeko je prethodnih godina postao heroj Bosne i Hercegovine, miljenik navijača, njihov "dijamant", ali ga je samo jedan loš nastup koštao statusa idola.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Naime, loša partija cele reprezentacije BiH izazvala je veliko nezadovoljstvo navijača koji su najviše kritikovali upravo Džeka, izviždavši ga u Insbruku.

"Džeko, napolje", čulo se tokom poraza od Egipta (2:0), kao da su navijači "Zmajeva" već zaboravili koliko im je radosti "dijamant" doneo prethodnih godina. Kao da je plasman na Mundijal, prvi put, mala stvar.

Posle meča navijači su na društvenim mrežama žestoko kritikovali reprezentativce isticavši da je bolje da neko drugi ide u Brazil kako se ne bi osramotili.

Razočarani Džeko nije mogao da se uzdrži, pokazao im je još tokom utakmice da je nezadovoljan odnosom prema njemu, a istakao je nezadovoljstvo i selektorom Safetom Sušićem.

"Hvala svim navijačima koji me podržavaju i koji su me uvek podržavali! Ostalima neka je na čast!! Došao sam povređen i kao takav ipak igrao, sa čime je selektor bio upoznat i u dogovoru s njim je trebalo da igram samo poluvreme. Zašto me selektor nije zamenio tada, a i onda kada sam tražio izmenu opet sa terena, to samo on zna! Mene svaki poraz boli, jer ja sam pobednik u duši i niko to ne može da ospori, niti promeni. Ja sam za reprezentaciju uvek igrao srcem i tako će biti i u budućnosti", napisao je Džeko.

Sušić je, pak, odmah stao u odbranu svog igrača, iako ga je krtikovao i njegov otac Midhat.

"Igrač koji je toliko dao našoj reprezentaciji nije zaslužio da mu se zviždi u prijateljskom meču. Verovatno je bio iritiran", rekao je Sušić.

BiH će sledeću prijateljsku utakmicu igrati u američkom Sent Luisu protiv Obale Slonovače 30. maja. Nakon toga je očekuju dueli sa Meksikom i Santosom u junu, pred Svetsko prvenstvu u Brazilu.

"Zmajevi" će na debitantskom Mundijalu igrati u grupi F protiv Argentine, Nigerije i Irana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve