Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.02.2014.

18:00

LE: Ispali Šahtjor i Lacio

Posle Betisa, u osminu finala Lige Evrope plasirali su se Napoli, Sevilja, Viktorija Plzenj, Ludogorec, Salcburg, Bazel i Porto.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Betis je odigrao odličnu utakmicu u gostima Rubinu, bio mnogo bolji rival i na kraju zasluženo slavio golovima Nonoa i Kastra.

U terminu od 19 časova bilo je mnogo interesantnih duela, a viđeno je čak 29 golova na sedam utakmica. Najveće iznenađenje napravila je Viktorija iz Plzenja koja je eliminisala ukrajinski Šahtjor, pobedivši ga sa 2:1 u revanšu.

Golom Žuninja u 88. minutu Ludogorec je stigao do 3:3 i rezultata za prolaz protiv Lacija, a Porto je istim rezultatom protiv Ajntrahta otišao u osminu finala. Napoli bio siguran protiv Svonsija (3:1). dok su fudbaleri Ajaksa doživeli još jedan debakl, ovoga puta Salcburg je slavio sa 3:1.

Sevilja je pobedila Maribor rezultatom 2:1, Bazel je bio ubedljiv protiv Makabija (3:0).

Dva sata kasnije počinju preostale utakmice u ovoj fazi, a najlakši posao trebalo bi da imaju italijanski predstavnici Juventus i Fiorentina, kao i Valensija .Juventus i Valensija brane po 2:0 protiv Trabzona i Dinama, dok 'viola' ima 3:1 sa gostovanja Esjbergu.

Možda i najinteresantniji meč večeri igraće se u Londonu gde Totenhem čeka Dnjipro posle minimalnog poraza u Ukrajini, a Benfika na Lužu brani minimalac iz Soluna protiv PAOK-a.

Liga Evrope, 1/16 finala:
Rubin Kazanj – Betis 0:2 (prvi meč 1:1)
(Nono 45', Kastro 64')

Od 19:00
Napoli – Svonsi 3:1 (0:0)
(Insinje 17', Iguain 78', Inler 93' - De Guzman 30')
Sevilja – Maribor 2:1 (2:2)
(Rejes 42', Gameiro 59' - Vršič 92')
Šahtjor – Viktorija 1:2 (1:1)
(Adrijano 88' - Kolar 29', Petržela 33')
Ludogorec – Lacio 3:3 (1:0)
(Keita 1', Perea 54', Klose 82' - Bezjak 67', Zlatinski 78', Žuninjo 88')
Salcburg – Ajaks 3:1 (3:0)
(Van der Hron 56' (ag), Mane 66', Sorijano 77' - Klasen 82')
Bazel – Makabi 3:0 (0:0)
(Stoker 18', Štreler 61',71')
Ajntraht – Porto 3:3 (2:2)
(Egner 37', Mejer 52', 76' - Mangala 58', 71', Gilas 86')

Od 21:00
Genk – Anži (0:0)
Valensija – Dinamo (2:0)
Benfika – PAOK (1:0)
AZ Alkmar – Liberec (1:0)
Fiorentina – Esbjerg (3:1)
Lion – Černomorec (0:0)
Trabzon – Juventus (0:2)
Totenhem – Dnjipro (0:1)

Tok mečeva:

Početak utakmice u Kazanju nije doneo ništa, pa su statističke rubrike u 17. minutu potpuno prazne. Betis drži loptu malo više od protivnika, ali niej viđen nijedan udarac ka golu. Tek oko 20. minuta Betis je pripretio, a istom merom uzvratio je domaći tim. Prvu veliku priliku propustio je Đordi Figeras posle pola sata igre, kada je posle solo akcije šutirao iz kaznenog prostora, ali je golman domaćih odbranio.

Betis je stezao obruč, a desetak minuta kasnije, Rižikov je opet spasao svoj klub, posle udarca Sedrika. Ipak, u samom finišu meča morao je da kapitulira, a kako to obično biva, najbolji pojedinac napravio je veliku grešku. Nono je šutirao sa distance, a Rižikov se bacio i loše intervenisao, lopta se odbila od njegove ruke i odmilela u gol.

Dok traje pauza u Kazanju počeli su mečevi zakazani za 19 časova, a Lacio je već anulirao prednost Ludogoreca, postigavši pogodak u prvom minutu, strelac je bio Keita. On je prošao po levoj strani, došao skroz do peterca i u poslednji čas prebacio golmana Stojanova.

I druga italijanska ekipa, Napoli, stigla je do prednosti u ranoj fazi meča. Napolitanci su poveli protiv Svonsija na domaćem terenu, a gol je postigao Lukas Insinje, na asistenciju Gonsala Iguaina. Aergentinac je gurnuo odličnu dubinsku loptu, Insinje je izašao 1 na 1 sa protivničkim golmanom i lagano ga lobovao.

U 18. minutu susreta i Bazel je došao do gola preko Valentina Stokera, koji se najbolje snašao na prvoj stativi posle centaršuta Safarija. Nekoliko minuta kasnije, Betis je došao do drugog pogotka i maltene obezbedio prolaz dalje. Španska ekipa bila je bolja tokom čitavog dela meča, a drugi gol delo je Kastra.

Posle pola sata igre Svonsi je izjednačio i došao do veoma bitnog gola u gostima. Džonatan de Guzman dobio je loptu od Bonija i negde sa penala pogodio desni donji ugao gola Napolija.

U isto vreme, Viktorija Plzenj stiže dop dva brza gola na gostovanju Šahtjoru, strelci su bili Kolar u 29. i Petržela u 33. minutu. I Ajntraht je na domaćem terenu stigao do vođstva, strelac je bio Egner u 37. minutu. Hose Antonio Rejes pogodio je za Sevilju, koja njegovim golom tri minuta pre kraja poluvremena vodi protiv Maribora.

Drugo poluvreme počelo je dosta atraktivno pa je u prvih 15-ak utakmica viđeno čak šest golova. Ajntraht je duplirao prednost nad portom preko Mejera, ali je Mangala samo šest minuta kasnije smanjio i dao nadu svojoj ekipi.

Bazel je došao do 2:0 protiv Makabija,strelac je bio Marko Štreler u 61. minutu, a isto je uradila i Sevilja, koja golom Gameira već cilja osminu finala.

Perea je u 54. minutu duplirao vođstvo Lacija u Razgradu, a Salcburg je potvrdio prolaz zahvaljujući autogolu igrača Ajaksa Van Der Hromu. Posle 10 minuta Mane je postigao novi gol za Salcburg, a Bezjak je u 67. minutu smanjio u Razgradu, gde sada Lacio vodi sa 2:1. Agonija Ajaksa se nastavila, a treći gol za austrijsku ekipu postigao je Sorijano u 77.minutu.

Mangala je drugim golom doneo izjednačenje Portu u 71. minutu, ali je samo pet minuta kasnije Mejer doneo novo vođsvo Ajntrahtu. Posle 0:2, Ludogorec je na svom terenu stigao do izjednačenja, posle Bezjaka u listu strelaca upisao se Zlatinski. Međutim, samo četiri minuta kasnije, Miroslav Klose je pogodio i potvrdio prolaz Lacija.

U međuvremenu, Napoli je poveo sa 2:1 i na korak je plasmana u dalju fazu takmičenja. Iguain se upisao na asistenciju Mertensa. Bazel lagano odrađuje posao i vodi sa 3:0, a Ajaks konačno postiže prvi gol u dvomeču sa Salcburgom, strelac je bio Klasen u 82. minutu.

Gohan Inler potvrdio je u 93. minutu pobedu Napolija, a pravi spektakl viđen je u Frankfurtu, gde je golom Nabila Gilasa Porto izvukao remi i prošao dalje (3:3). Isto se desilo i na utakmici u Razgradu, gol Žuninja u 88. minutu nije bio je dovoljan Ludogorecu za prolaz.

Maribor je postigao počasni pogodak protiv Sevilje preko Vršiča, a Luis Adrijano je samo ublažio poraz Šahtjora

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve