Nova vest
Fudbal

Subota, 22.02.2014.

15:52

Čelsi u nadoknadi srušio Everton!

Fudbaleri Čelsija pobedili su Everton sa 1:0 u 27. kolu Premijer lige golom Frenka Lamparda u poslednjim trenucima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Žozea Murinja mučila se tokom cele utakmice sa čvrstim gostima iz Liverpula, ali je u samom finišu Lampard doneo izuzetno važna tri boda.

Čelsi sada ima četiri boda i meč više od Arsenala, što znači da je osigurao prvu poziciju i nakon 27. kola.

U prvom poluvremenu gledali smo utakmicu u visokom ritmu, a Everton se nije povukao, već je koristio svaku priliku da napadne sa većim brojem igrača na protivničkoj polovini.

Logično, i Čelsi je igrao ofanzivno, ali obe ekipe bile dobro organizovane u odbrani i golova nije bilo. Ni velikih šansi nije bilo na pretek, a iako je Čelsi uputio više udaraca ka golu, može se reći da su ’Karamele’ bile za nijansu bliže pogotku.

U 11. minutu Nejsmit je odložio loptu za Osmana, koji odlično šutira, ali Čeh je izvrsno reagovao i uspeo da odbrani.

Potom su domaći preuzeli kontrolu, pokušali su nekoliko puta udarcima iz daljine, a najzreliju šansu imao je Eto, čiji je udarac sa sedam-osam metara iskosa sa desne strane odbranio golman Hauard.

U finišu je Everton došao do izgledne pozicije, ali je Miraljas sa ivice kaznenog prostora loše zahvatio loptu.

’Plavci’ su zaigrali još ofanzivnije u nastavku, a najava dobrih napada bio je šut Lamparda u 53. minutu.

Čeh je odbranio još jedan udarac Osmana tri minuta kasnije, a onda je došao red na Hauarda da se istakne – odbanio je nezgodan udarac Azara, a u nastavku akcije dobro se postavio i posle Ivanovićevog udarca sa četiri metra iskosa sa leve strane.

Murinjo je ubacio i Toresa, Čelsi je postao još agresivniji i pritiskao je rivale već u fazi odbrane, ali do gola nisu mogli.

Do pobedničkog gola domaćin je stigao kada su praktuično svi digli ruke na Stamford bridžu. Centrirao je Lampard sa leve strane, Teri je protrčao pored lopte koja je pogodila Tima Hauarda i odbila se u mrežu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve