Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.02.2014.

14:20

Kijev: Neredi sele LE na Kipar

Utakmica između Dinamo Kijeva i Valensije u okviru šesnaestine finala Lige Evrope igraće se na Kipru, zbog nereda u glavnom gradu Ukrajine.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Na ulicama Kijeva i na Trgu nezavisnosti već tri meseca traju protesti protiv predsednika Viktora Janukoviča, a vodi ih lider opozicije Vitalij Kličko.

Ovih dana pojavile su se informacije da će utakmica biti odložena, ali je ipak doneta odluka o premeštanju na Kipar, a to je potvrdio i predsednik Valensije Amadeo Salvo.

"Utakmica će se igrati u isto vreme (19.00), ali ne u Kijevu, već u Nikoziji", rekao je Salvo.

Time je stavljena tačka na spekulacije koje su trajale više od 24 sata, u kojima se spominjalo da će, zbog nereda, meč biti odložen. Takođe, promena mesta odigravanja utakmice neće uticati na ligaški duel Valensije, koja u nedelju dočekuje Granadu.

U utorak su nastavljeni neredi na ulicama Kijeva, stradalo je mnogo ljudi, a u sredu se taj broj zaustavio na 26. Među stradalima je 10 policajaca, 14 demonstranata i jedan novinar i svi su ubijeni iz vatrenog oružja. Više od 300 ljudi ozbiljno povređeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve