Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.02.2014.

20:30

LŠ: PSŽ 4:0, Barsa 2:0!

Pari Sen Žermen i Barselona nalaze se na korak od četvrtfinala Lige šampiona, nakon velikih pobeda na gostovanjima u utorak.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Barselona je u derbiju runde slavila sa 2:0 u Mančesteru protiv Sitija, golovima Lionela Mesija iz penala i Danija Alvesa, a nakon isključenja Martina Demićelisa koji je skrivio najstrožu kaznu.

PSŽ je razbio Bajer u Leverkuzenu, dvostruki strelac bio je Zlatan Ibrahimović koji je postigao još jedan evrogol, seriju pogodaka je u trećem minutu otvorio Blez Matuidi, a u 89. zatvorio Joan Kabaj.

Barselona je strpljivo čekala i dočekala šansu na Etihadu kontrolišući igru kratkim pasovima. Siti je uz pomoć Jaje Turea dobro parirao Inijesti i Šaviju, imao više šuteva u prvih 50 minuta igre, ali nije na pravi način ugrozio Valdesa.

Meč je prelomio Martin Demićelis koji je u 53. minutu oborio rivala na ivici kaznenog prostora, dobio crveni karton, a Barselona penal. Lionel Mesi ga je rutinski realizovao.

Iako sa igračem više Barsa nije ništa rizikovala u nastavku, nastavila je sa kratkim pasovima do iznemoglosti čekajući novu šansu. Dočekala je u poslednjem minutu, preko brazilske veze, Nejmar je pronašao Alvesa koji donosi Kataloncima velikih 2:0.

Mnogo aktivniji meč odigran je u Leverkuzenu gde je PSŽ pokazao svu svoju moć. Poveo je već u trećem minutu nakon akcije Mure i Maruidija, da bi finiš poluvremena obeležio fantastični Ibrahimović. Prvo je realizovao penal za 2:0, a onda poslao bombu sa 18 metara za 3:0. Sve je uradio za 120 sekundi.

Kada je pola sata pre kraja isključen Emir Spahić postalo je jasno da će PSŽ proći dalje već posle 90 minuta. Da se to zaista i dogodi potrudio se Joan Kabaj u nadoknadi vremena koji je postigao prvi gol od dolaska među Parižane proteklog januara.

Revanš mečevi igraju se 12. marta u Barseloni i Parizu. Pogledajte gol večeri u režiji Zlatana Ibrahimovića:



Etihad:
Mančester Siti – Barselona 0:2 (0:0)
Mesi 53p, Alves 90

Mančester Siti: Hart – Kliši, Demićelis, Kompani, Sabaleta – Kolarov (Leskot 57'), J. Ture, Fernandinjo, Navas (Nasri 57') – Silva – Negredo (Džeko 74')
Barselona: Valdes – Alba, Maćerano, Pike, Alves – Buskets, Fabregas (Roberto 86'), Šavi – Inijesta, Sančes (Nejmar 74'), Mesi

Baj Arena:
Leverkuzen – Pari Sen Žermen 0:4 (0:3)
Matuidi 3, Ibrahimović 39p, 42, Kabaj 89

Bajer Leverkuzen: Leno – Guardado, Toprak, Spahić, Hilbert – Kastro, Rolfes (Rejnarc 46'), Bender – Heung-Min (Brand 46'), Kisling, Sem (Volšid 62')
Pari Sen Žermen: Sirigu – Maksvel, Silva, Aleks, Van der Vil – Mota, Matuidi (Kabaj 67'), Verati – Laveci (Pastore 76'), Mura, Ibrahimović.

Parovi osmine finala Lige šampiona:

sreda, 20:45: Milan – Atletiko Madrid; ArsenalBajern Minhen
25. februar: Olimpijakos – Mančester Junajted; Galatasaraj – Čelsi
26. februar: Zenit – Borusija Dortmund; Šalke 04 – Real Madrid

Tok mečeva:

Mančester: Od srpskih igrača u utorak je na terenu samo Aleksandar Kolarov, koji će kao krilni igrač po levoj strain napadati gol Barselone.

GOOOOL! Već u trećem minutu postignut je prvi gol. PSŽ ima savršen star meča. Gosti su kontrolisali loptu od prve sekunde, 'promešali' vezni red Bajera i posle briljantnog pasa Marka Veratija gol je postigao Blez Matuidi.

Mančester: Barselona je kontrolisala loptu u prvih 15 minuta, Fabregas je uglavnom tražio prazan prostor iza odbrane rivala loptama ka Sančesu, ali Čileanac nije uspeo da ugrozi Harta.

Siti je dva puta zapretio iz prekida posle centaršuta Kolarova i Turea, ali je odbrana Barselone dobro pokrivala Navasa, Silvu i Negreda.

Leverkuzen: Desetak minuta posle vodećeg gola PSŽ je imao šansu i za drugi. Ibrahimović je propustio da kazni grešku golmana Bajera Lena nakon centaršuta, ali je njegov volej pogodio Hilberta.

Mančester: Prvu konkretnu akciju Siti je izveo tek u 20. minutu, naravno preko Turea, koji bi mogao da bude ključni igrač meča. U 31. minutu i Mesi je zapretio, i to veoma opasno. Nakon razmene pasova Inijeste i Šavija, Argentinac je šutirao iznad prečke.

Leverkuzen: Domaćin pokušava da pronađe rupu u odbrani Parižana preko Kislinga, ali najbolji strelac "farmaceuta" ne uspeva da zapreti rivalu.

GOOOOL! Šest minuta pre kraja poluvremena PSŽ duplira prednost. Emir Spahić napravio glupost i poklonio gostima penal, koji rutinski šutem po zemlji uz levu stativu u gol pretvara Zlatan Ibrahimović.

GOOOOL! PSŽ razbija Bajer! Fantastičan gol Ibrahimovića. Šveđanin je sjajno kombinovao sa Lavecijem i Matuidijem koji mu je odigrao povratnu loptu na ivicu kaznenog prostora, a on poslao bombu pod prečku u gornji desni ugao Lenovog gola za ogromnih 3:0. Šveđaninu je ovo deseti gol u poslednjih pet mečeva u LŠ!

Mančester: Do kraja prvog poluvremena Barsa je bezopasno kombinovala, Siti povremeno pretio, ali nije bilo pravih gol šansi na Etihadu u prvih 45 minuta.

Početak drugog dela igre nije doneo promene ni u Mančesteru ni u Leverkuzenu. PSŽ-u je prioritet verovatno da sačuva svoj gol, dok na Etihadu obe ekipe pokušavaju kratkim pasovima veznog reda da pronađu rupu u odbranama.

GOOOOL! Barsa vodi u Mančesteru! Martin Demićelis je koštao svoj tim gola. Žestoko je uklizao rivalu u kaznenom prostoru, dobio crveni karton, a Lionel Mesi sa bele tačke doneo prednost Kataloncima. Manuel Pelegrini je odmah reagovao i izveo Aleksandra Kolarova kako bi u igru ušao štoper Džoleon Leskot.

Leverkuzen: Bajer se verovatno oprostio od Lige šampiona za ovu sezonu. Nemci će poslednjih pola sata ovog meča igrati sa fudbalerom manje u polju jer je Emir Spahić dobio drugi žuti karton. PSŽ ima idealnu šansu da reši dvomeč.

Mančester: Nakon 20-ak minuta mirne igra Barsa je imala sjajnu šansu da duplira vođstvo. Alves je dobio loptu u kaznenom prostoru gde je imao dovoljno mesta da se namesti za šut, ali je to uradio lošti i poslao fudbal pored leve stative.

Leverkuzen: Iako sa igračem manje Bajer je pokušavao da stigne bar do jednog gola i poveća šanse za preokret u Parizu, a najbliži je bio 15 minuta pre kraja kada je Salvatore Sirigu sjajno intervenisao posle šuta Reinarca glavom pod prečku.

Mančester: U 77. minutu Siti je bio blizu izjednačenja. Dobio je sjajan pas u kazneni prostor, iz prve je nizak šut, ali po sredini gola pa je Valdes sačuvao svoju mrežu.

GOOOOL! PSŽ je verovatno rešio ovaj dvomeč. Minut pre kraja veliko zimsko pojačanje Joan Kabaj je pronašao put do mreže za 4:0.

GOOOOL! I Barsa se primakla četvrtfinalu u 90. minutu. Nejmar je poslao sjajan pas do zemljaka Alvesa u kazneni prostor, ovaj je reagovao suviše brzo za Harta i loptu poslao u donji ugao za velikih2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

149 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve