Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.01.2014.

19:55

Vilotić u idealnom timu lige

Srpski fudbaler Milan Vilotić odigrao je najbolju godinu u dosadašnjoj karijeri, a kao potvrda došao je izbor u idealnu postavu švajcarskog šampionata za 2013.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Svečanost povodom proglašenja najboljih i dodela nagrada odigrala se na gala večeri u kongresnoj dvorani u Lucernu, pred oko 600 zvanica iz sveta fudbala, šou biznisa, politike i ekonomije.

Srpski fudbaler tokom 2013. godine odlično je komandovao odbranom Grashopera. U nacionalnom šampionatu odigrao je ukupno 27 utakmica, od kojih na čak 11 tim iz Ciriha nije primio gol. Uz to je postigao i četiri gola.

Vilotić je bio najzaslužniji što je ekipa Grashopera došla do prvog trofeja posle čak 19 godina. On je bio strelac odlučujućeg penala u finalu Kupa Švajcarske u Bernu protiv Bazela, pa su tako ‘skakavci’ stigli do 19. titule u nacionalnom Kupu. Uz sve to, Grashoper je sve do poslednjeg kola šampionata bio u konkurenciji sa Bazelom da osvoji i tutulu prvaka Švajcarske.

Uspeh Vilotića je u tome veći, ako se uzme u obzir da su u idealnom timu čak sedmorica igrača iz Bazela, a da su centralne pozicije u odbrani pripale njemu i klupskom kolegi Langu.

U idealnom timu pored Vilotića našli su se: Jan Zomer (Bazel), Kaj Foser (Bazel), Fabijan Šar (Bazel), Majkl Lang (Grashoper), Valentin Štoker (Bazel), Fabijan Frej (Bazel), Veroljub Salatić (Grashoper), Mohamed Salah (Bazel), Marko Štreler (Bazel) i Jozef Martines (Jang Bojs).

Najbolji fudbaler lige u 2013. godini je Mohamed Salah iz Bazela, najbolji mladi igrač je Majkl Frej iz Jang Bojsa, dok je za najboljeg trenera proglašen Murat Jakin iz Bazela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve