Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.01.2014.

18:26

Venger: Raspored nije fer

Arsen Venger požalio se na nezgodan raspored utakmica njegove ekipe i rekao da je klubovima iz Engleske mnogo teže nego ostalim timovima u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Arsenal će u 12 dana odigrati čak četiri meča, uključujući i duel sa Bajernom 19. februara.

Raspored ekipe iz Londona je dodatno otežan činjenicom da su prošli dalje u FA kupu gde će igrati protiv Liverpula. Sa timom sa Enfilda imaće duel i u Premijer ligi, a tu je i meč protiv Mančester junajteda.

Upravo bi ovaj period mogao da bude odlučujući za sezonu Arsenala koji je trenutno lider Premijer lige. Menažder Arsenala je zatraži pomoć od UEFA, ali je nije dobio.

„U drugim ligama se pomaže timovima. Ja sam već govorio na sastancima UEFA da bi svim ekipama u Ligi šampiona trebalo obezbediti isti odmor pred mečeve. U nekim ligama, kao što je portugalska, otkazuje se kompletno kolo, rade šta požele. Oni jednostravno otkažu meč pred duel u Ligi šampiona. Mislim da bi za takmičenje bilo najbolje da svi timovi imaju isto vreme za odmor. Ako, na primer, imate modricu na mišiću, jedan dan može da napravi veliku razliku. Što se tiče tih manjih povreda, dobijate mnogo u 24 časa. Takođe je i mentalan oporavak bolji“, smatra Venger.

Težak raspored Arsenala u februaru i martu:

8. februar: Liverpul u gostima
12. februar: Mančester junajted kod kuće
15. februar: Liverpul kod kuće
19. februar: Bajern Minhen kod kuće
11. mart: Bajern Minhen u gostima
16. mart: Totenhem u gostima
22. mart: Čelsi u gostima
29. mart: Mančester siti u gostima

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve