Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.12.2013.

13:14

"Suares menja sliku o sebi"

Trener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers izjavio je da napadač te ekipe Luis Suares dobrim igrama "kupuje" kritičare u engleskom fudbalu.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Urugvajac je od dolaska u Liverpul iz Ajaksa u januaru 2011. godine, imao mnogo problema s ponašanjem, adaptacijom i odnosom sa medijima.

“Navijači širom zemlje se dive njegovom talentu i počinju da ga razumeju. Suares je shvatio da je ovo zemlja u kojoj je iskrenost jedna od najvažnijih stvari u fudbalu", rekao je Rodžers,

On je u decembru 2011. godine proglašen krivim za vređanje fudbalera Mančester junajteda Patrisa Evre na rasnoj osnovi, a prošle sezone je suspendovan na deset utakmica jer je tokom derbija sa Čelsijem ugrizao za ruku Branislava Ivanovića.

Napadač je tokom leta želeo da napusti Enfild, ali mu uprava i trener Rodžers to nisu dozvolili. On se na teren vratio u septembru i od tada dobro igra i postigao je 19 golova za Liverpul.



Suares je u konkurenciji za najboljeg fudbalera Premijer lige, a Rodžers smatra da Urugvajac zaslužuje tu nagradu.

On je na putu da postane najbolji fudbaler godine u Premijer ligi. Ako i ne dobije nagradu, mislim da sigurno nije bilo boljeg igrača koji je ove sezone igrao konstantnije i on će sigurno tako želeti da nastavi", rekao je menadžer Liverpula.

Suares je do sada odigrao 110 utakmica za Liverpul i postigao 70 golova.

"To bi bila velika potvrda, ne samo njemu nego svima. U ovoj zemlji ponekada volimo da vidimo ljude da padnu, ali smo i nacija koja će ih podići i to možete da vidite u Suaresovom slučaju. Svi možemo da vidimo koliko je sazreo, a nivo njegove igre govori za sebe", zaključio je Rodžers.

Liverpul je četvrtoplasirani tim Premijer lige sa 36 bodova, pet manje od vodećeg Mančester Sitija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve