Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.12.2013.

17:04

"Smena Stojadinovića očekivana"

Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić rekao je da je dosadašnji sportski direktor Zoran Stojadinović smenjen zbog sukoba sa igračima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Džajić je dodao da je pred start prolećnog dela Jelen Superlige neophodno da se stvori zdrava atmosfera u klubu i da je cilj svih u klubu titula.

Zvezda je jesenji deo šampionata Srbije završila sa 32 boda, jednim manje od lidera Partizana.

„Svi su upoznati sa tim da se pojavio problem pre desetak dana. Svi su bili nestrpljivi da se donese konačna odluka, što lično, nije bio moj stav. Želeo sam da sačekamo malo da se strasti smire. Smatram da je smena Stojadinovića očekivana odluka sa stanovništva narušene atmosfere u svlačionici, koja je kada se sve sagleda najvažniji deo kluba. Nastavak saradnje sa sportskim direktorom je bio teško ostvariv, prvenstveno zbog lošeg odnosa sa igračima“, istakao je Džajić.

Pripreme za nastavak sezone počinju za dve nedelje, a posla po rečima predsednika ima mnogo.

„Čeka nas dosta posla. Moramo da stvorimo zdravu atmosferu pred nastavak šampionata, da se dobro spremimo i razmotrimo planove za prelazni rok. U dogovoru sa trenerom odlučićemo šta nam je najbitnije u ovom trenutku. Imamo dobru situaciju pred prolećni deo sezone. Mnogo nam je značila pobeda u poslednjem kolu protiv Vojvodine, mada, iskreno verujem da bismo imali šansu za titulu i da nismo pobedili u toj utakmici“, smatra najbolji srpski fudbaler svih vremena.

Ono što je svima u Ljutice Bogdana 1 cilj za 2014. godinu je vraćanje titule na Marakanu posle šest godina.

„Titula bi nam dosta značila u svakom smislu. Najviše u sportskom smislu jer dugo čekamo da budemo prvi. Sa finansijske strane mogli bismo da profitiramo ukoliko bi se plasirali u Ligu šampiona. Mislim da bi osvajanje prvenstva bio veliki zamajac za čitav klub i da bi svima puno značilo, nama u Upravi, igračima, navijačima, svima. Mi se nosimo sa velikim problemima i to ne krijemo, živimo sa tim. Grčimo se i moj stav je da i pored toga, treba da zadržimo glavne igrače i kostur tima, po cenu toga da se mučimo još neko vreme. Igrači koji su nam bitni i za koje smatramo da su nam neophodni da bismo bili prvi na kraju sezone, treba da ostanu.“

Iako se spekulisalo da će biti smenjen, trener Slaviša Stojanović ostaće na klupi do kraja sezone.

„Nijednom treneru u Crvenoj zvezdi nije lako, jer smo mi klub koji uvek traži rezultate i ima najviše ambicije. Kasnili smo sa pripremama, nismo znali ko će biti trener niti sa kakvim timom ćemo započeti sezonu. Zbog toga smo imali velike oscilacije, i nekoliko utakmica je bilo za infarkt. Zbog toga naglašavam da nam je naredni pripremni period veoma važan i insistiram na odličnim pripremama.“

Zvezda, za razliku od nekih prethodnih sezona i polusezona, u januaru neće dovoditi veliki broj igrača.

„Ne treba nam mnogo novih igrača. Znamo šta nam treba, razgovaraćemo sa trenerom i pokušati da nađemo najbolja rešenja. Mladi igrači, tu pre svih mislim na štopere su dosta napredovali, pre svih Krneta. On ima svojih nedostataka, ali i mnogo karakteristika dobrog igrača. Drago mi je što imamo dobru konkurenciju, i treba da je imamo. Igrači sa manjom minutažom to moraju da prihvate i da se radom i trudom nametnu stručnom štabu“, konstatovao je Dragan Džajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve