Nova vest
Fudbal

Petak, 20.12.2013.

14:55

Đurovski: Ovo nisu Zvezdini maniri

Novi selektor reprezentacije Makedonije Boško Đurovski rekao je u emisiji Sa terena radija B92 da je neprijatno iznenađen situacijom u Crvenoj zvezdi.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Pratim šta se dešava u Zvezdi, malo me zbunjuje to prepucavanje u medijima na relaciji uprava-igrači. To nije odlika Crvene zvezde, ranije se znalo da prljav veš ostaje u klubu, da se to rešava interno, a sve ovo stvara negativan imidž. Želim Zvezdi da osvoji titulu“, rekao je Đurovski,

On je za crveno-bele igrao 11 godina (1978-1989), a bio je i pomoćnik (1999-2002, 2006-2007) i glavni trener (2007).

Đurovski kaže da ga očekuje težak posao na klupi Makedonije i dodaje:

"Olakšava mi stvari što nemamo takmičarske utakmice do septembra. Odigraćemo nekoliko prijateljskih utakmica, želimo da napravimo korak napred. Bili smo poslednji sada u kvalifikacionoj grupi, hoćemo da izgradimo svetliju budućnost. Počastovovan sam što sam postao selektor Makedonije, zemlje u kojoj sam se rodio. Prvi utisci su izvanredni, reakcije su pozitivne i zbog toga mi je drago. Hoćemo da se borimo za baraž i da držimo tenziju do kraja kvalifikacija, a ne da izgubimo sve šanse maltene na početku“, rekao je 51-godišnji Đurovski.

Prva zvezda reprezentacije Makedonije jeste Goran Pandev, ali tu je Georgijevski iz Steaue i još nekoliko dobrih fudbalera.

"Imamo kostur tima, dobru ekipu. Razmišljam da pozovem Marija Đurovskog, igra odlično u azijskoj Ligi šampiona. Mislim da imamo dobrih igrača i u domaćoj ligi – Pančev, Najdoski, oni su počeli da igraju tamo, kvalitet postoji, samo ga treba izvući. Organizovaću mečeve za njih, neko će sigurno moći da nam pomogne Osnovni problem je infrastruktura, ona je loša i to je sada prioritet Fudbalskog saveza Makedonije“, kaže Đurovski.

U Makedoniji živi dosta Albanaca, a Đurovski, koji je rođen u okolini Tetova, ističe da su odnosi dve nacije sada bolji, a da u fudbalu problema uopšte nema.

"Išao sam u školu koja je bila pola-pola. Narod je shvatio da moraš dobro da živiš sa komšijom. U fudbalu je isto tako, Ibraimi je igrao skoro sve utakmice u kvalifikacijama, Šaćiri je imao odličnu karijeru. Kod mene će igrati najbolji, bez obzira na etničku pripadnost“.

Na kraju, Đurovski je rekao da je „naša boljka je što mislimo da sve znamo, a u stvari treba da učimo“, i naveo je primer Švajcarske koja je učila od najboljih fudbalskih nacija.

Đurovski je prethodnih pet godina bio asistent Draganu Stojkoviću u Nagoji Grampus Ejt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve