Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2013.

22:57

C: Olimpijakos prošao kroz 'haos'

Fudbaleri Olimpijakos pobedili su u neverovatnom meču ekipu Anderlehta 3:1(1:1) u meču poslednjeg kola grupe B Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Default images

Ekipa iz Pireja je trijumfom, u kome viđena tri penala ali i golmanske sposobnosti Aleksandra Mitrovića, obezbedila nok-aut fazu Lige šampiona.

U drugom meču grupe, Benfika je na 'Lužu' dočekala PSŽ i uspela da slavi, ali, s obzirom na rezultat u Pireju, uzalud. Gosti su poveli preko Kavanija u 37, izjednačio je Lima u 45, s penala, da bi konačnih 2:1 postavio Nikolas Gaitan u 58. minutu.

Za 'Orlove' ceo meč su odigrali Nemanja Matić i Ljubomir Fejsa. Lazar Marković počeo je meč ali je zamenjen u 70, dok je Miralem Sulejmani ušao u 77. minutu susreta.

Na stadioonu 'Karaiskakis' videli smo pravo fudbalsko ludilo.

Domaćin je krenuo ofanzivno od starta, što mu se isplatilo u 34. minutu kada je Havijer Pedro Saviola savladao Protoa. Međutim, samo pet minuta kasnije bilo je 1:1, a strelac je bio Klještan.

Bivši napadač Barselone imao je priliku da postgne svoj drugi pogodak, posle pet minuta igre u nastavku, ali je njegov udarac s bele tačke zaustavio golman Anderlehta. Tom prilikom, viđen je prvi crveni na meču, kada je Koujate zaradio drugu javnu opomenu.

Ipak, ispravio se osam minuta kasnije za novu prednost svog tima.

Usledilo je pravo ludilo u poslednji 20 minuta. Prvo je Vladimir Vajs promašio novi jedaneseterac u 72, da bi do zaustavnog vremena N'Sakala i Proto zaradili isključenja - čuvar mreže je pri tom napravio novi penal.

Odgovornost da proba da sačuva svoj gol preuzeo je Aleksandar Mitrović, pročitao Domingesa, ali nije uspeo i da zaustavi njegov šut.

Luka Milivojević igrao je do 53. minuta, uz zarađeni žuti karton.

Kompletan pregled mečeva odigranih u utorak možete pročitati ovde.

Tabela, Grupa B:
1. Pari Sen Žermen 6 4 1 1 16 5 11 13
2. Olimpijakos 6 3 1 2 10 8 2 10
3. Benfika 6 3 1 2 8 8 0 10
4. Anderleht 6 6 0 1 5 4 17 -13 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve