Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2013.

20:29

Lacijali i dalje u poljskom zatvoru

Dve nedelje nakon što su uhapšeni zbog sukoba sa poljskom policijom, 22 navijača Lacija i dalje se nalaze u zatvoru u Varšavi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Poljaci su uhapsili 149 navijača rimskog kluba, koji je gostovao Legiji u Ligi Evrope 28. novembra, ali nisu svi oslobođeni.

Zbog toga su žestoko protestovali Lacio i italijanska Vlada, jer poljske vlasti ne dozvoljavaju Rimljanima da izađu za kauciju.

Italijanski mediji ističu da navijači osim gađanja policije flašama nisu prekršili ni jedan drugi zakon, a mnogi su istakli da su uhapšeni dok je Policija dolazila da ih isprati do stadiona.

Neki od zatvorenika tvrde da su morali da potpišu priznanje krivice na poljskom jeziku, bez prisustva legalnog branioca.

"Sudija je ignorisao zahteve njegove Vlade i dobio da odobri kauciju zatvorenim navijačima. I dalje čekamo objašnjenje ovog sramotnog preventivnog poteza pre početka utakmice u kojoj je uhapšeno 149 Itačlijana, uključujući žene, decu i ljude sa fizičkim hendikepom", izjavila je Đorđija Meloni, ministarka omladine u vladi Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve