Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2013.

23:59

Žoze: Bajern favorit, mi autsajderi

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo smatra da je njegov tim autsajder u ovosezonskoj Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Portugalski stručnjak koji je sa Portom 2004. i Interom 2010. osvojio titulu prvaka Evrope, ne misli da londonski tim može do finala takmičenja, koje je osvojio sa Robertom di Mateom 2011.

"Ovo mi je prva sezona u klubu i naše šanse svakako nisu uporedive sa šansama drugih klubova". rekao je Murinjo čijem timu je potrebna pobeda protiv Steaue kako bi sačuvao prvo mestio u grupi.

Murinjo je naglasio da "drugi klubovi imaju stabilnost u timu, koju mi nemamo".

"Ipak, stigli smo do osmine finala i ako dođemo do četvrtfinala, smatram da bismo mogli da kazemo da imamo šansu", rekao je Murinjo.

"Analizirajući situaciju i šanse, mogu da kažem da nismo favoriti za osvajanje titule. Bajern je favorit, oni imaju neverovatnu stabilnost. Pored njih, favoriti su i Barselona i Real Madrid", rekao je Murinjo, potvrdivši da ce se na mesto levog beka vratiti Ešli Kol, umesto Sesara Aspilkuete koji je poslednjih nedelja imao prednost.

Murinjo je naglasio da Kol ispunjava celu ekipu samopouzdanjem.

"Kada je on na klupi, osećam njegovu želju za pobedom, cak i kada ne igra. On je fantastičan igrač, pun poštovanja prema meni i igračcima i on će u sredu startovati", rekao je Murinjo.

Portugalski stručnjak je poraz od Stouka od 3:2 prošle nedelje objasnio "lošom srećom".

Steaua će definitivno završiti takmičenje na dnu grupe, ali Murinjo baš zato očekuje žilav otpor rumunskog tima, koji je dva puta igrao nerešeno sa Bazelom i jednom sa Šalkeom.

Murinjo je naglasio da će odmoriti nekoliko igrača u meču protiv Streaue, koju su u prvom meču u grupi pobedili sa 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve