Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.12.2013.

17:00

Vojvodina ubedljiva na Marakani

Fudbaleri Vojvodine pobedili Crvenu zvezdu na Marakani 3:1(1:0) u poslednjem meču četvrtfinala Kupa Srbije.

Izvor:

Autor:

Default images

Novosađani su potpuno zasluženo stigli do plasmana među četiri najbolje ekipe, dok crveno-beli iz Beograda ni u četvrtom uzastopnom meču kod kuće nisu uspeli da savladaju Vojvodinu.

Ekipa Marka Nikolića povela je u 11. minutu preko bivšeg napadača Zvezde Andrije Kaluđerovića, na 2:0 povisio je Enver Alivodić, dok je treći gol delo Petra Škuletića u 71. minutu. Jedini gol za domaću ekipu dao je Dragan Mrđa.

Vojvodina je postala prva ekipa u istoriji koja je uspela da savlada Crvenu zvezdu pet puta uzastopno u takmičarskim mečevima!

Novi duel dveju ekipa zakazan je za tri dana, opet u Beogradu, u okviru 15. kola nacionalnog šampionata.

Vojvodina je povela kada je Kaluđerović posle asistencije Envera Alivodića, prethodno je Petar Škuletić petom prevario Gorana Gogića i Marka Petkovića. Bivši napadać Crvene zvezde je lažnjakom izbacio dva čuvara i sa 12 metara iskosa savladao Bobana Bajkovića.

Napadač je održao obećanje i nije slavio gol protiv bivšeg kluba.

Novosadska ekipa je nekoliko minuta kasnije mogla ubedljivije da povede, ali Migel Arauho izblokirao udarac Škuletića, koji je prethodno obišaogolmana Zvezde.

Fudbaleri Zvezde su posle toga bili ofanzivniji i imali nekoliko prilika da dodju do izjednačenja, ali nisu mogli ozbiljnije da ugroze golmana novosadskog tima Srđana Žakulu.

Drugi gol za Vojvodinu postigao je Alivodić, kada je iskoristio gužvu u šesnaestercu Zvezde i sa 11 metara savladao Bajkovića.

Prednost od tri gola 'Lalama' donosi Skuletić, koji je iskoristio dodavanje Marka Poletanovića, protrčao između Krnete i Arauha, i lako savladao Bajkovića.

Jedini gol za Zvezdu postigao je Mrđa, koji je iskoristio dodavanje kapitena Nenada Milijaša sa zemlje i sa peterca savladao Žakulu.

Pred kraja meča Zvezda je imala dve prilike da smanji zaostatak, dok je Vojvodina imala jednu dobru šansu.

Milijaš je pogodio stativu, defanzivac Zvezde Jovan Krneta je neprecizno šutirao posle jedne odbijene lopte, dok je Vojvodina mogla do
četvrtog fola, ali Škuletićev šut glavom sa gol linije izbio je Marko Petković.

Plasman u polufinale ranije su obezbedili Spartak iz Subotice, OFK Beograd i Jagodina.

Tok meča:

U prvih pet minuta meča gledali smo uglavnom sporadične napade. Obe ekipe igraju oprezno i ne srljajuse previše.

Vojvodina je prva nešto ozbiljnije zapretila, oba pute preko bivšeg napadača tima iz Ljutice Bogdana Andrije Kaluđerovića. Napadač je prvo pokušao iz daljine volej udarcem, ali je Bajković otklonio opasnost. Posle toga usledio je udarac iskosa s leve strane, koji je završio pored gola.

Prvu šansu na meču za domaći tim imao je Gogić, posle prekida koji je iyveo Milijaš. Žakula je izleteo, Gogić to iskoristio ali šutno glavom preko prečke.

Već u sledećem napadu Vojvodina dolazi do vođstva, posle odlične akcije celog tima. Škuletić je probio po desnom krilu, predivno petom ostavio loptu do Alivodića, ovaj je prosledio Kaluđeroviću - koji lažnjakom vara dvojicu igrača Zvezde i šalje loptu u gornji levi ugao Bajkovićevog gola.

Samo dva minuta kasnije, Škuletić se ponovo našao u desnom ćošku kaznenog, ovoga puta je obišao Bajkovića, ali je otišao previše široko, što je Arauho iskoristio i odbio loptu u korner.

Domaćin je posle primljenog gola krenuo dosta ofanzivnije i agresivnije, ali nije imao previše uspeha u zadnjoj trećini terena. Dobru priliku za svoj tim imao je Nenad Milijaš u 21. minutu, iz slobodnog udarca. Odlučio se da sa nekih 23-24 metra pokuša u bliži ugao, ali je zamalo bio neprecizan.

U 25. minutu došlo je do sumnjive situacije u kaznenom prostoru gostiju. Kasalica je prošao po desnom boku i poslao oštru loptu u ravni peterca, da bi pogodoila Jagoša Vukovića u ruku, ali je sudija Boško Jovanetić presudio da nije bilo namere.

U nastavku meča tempo je opao. Zvezda i dalje ima prividnu inicijativu, ali sem pokušaja iz kornera nisu uspeli da stvore izgledniju priliku do isteka pola časa meča.

Do kraja poluvremena gledali smo isključio napade domaćina. Uspeva tim Slaviše Stojanovića da stigne do kaznenog prostora Novosađana, ali ne i da uputi udarac u okvir gola.

Trener domaćih se već na poluvremenu odlučio za prvu izmenu, umesto Luke Milunovića ušao je Abiola Dauda, pa će Zvezda do kraja meča igrati sa dva napadača.

Domaći tim je bolje otvorio drugi period igre, i od prvog minuta pritiska zadnju liniju Vojvodine. Zvezda i dalje pokušava ugavnom preko krilnih pozicija, dok ni iz šestog kornera nisu uspeli da zaprete Žakuli.

Vojvodina se polako oslobađala pritiska, da bi ubrzo uspela da duplira svoju prednost u 58. minutu. Novosađani su posle prekida na desnom krilu izborili korner, da bi posle udarca iz ugla Stojan Vranješ uputio centaršut, na pet metara je skočio Krneta, lopta je desetak sekundi skakutala po šesnetercu i došla do Alivodića - koji je iz voleja, uz pomoć odbitka, šalje iza leđa Bajkovića - 2:0.

U međuvremenu videli smo izmenu s obe strane. Umesto Kasalice ušao je Pečnik, dok je Kaluđerovića zamenio Gaćinović.

Vojvodina je izdržala prvi nalet domaćina i prvu ozbiljniju kontru pretvorila u ubedljivo vođstvo. Posle 25 minuta igre u nastavku, Poletanović je sa polovine terena poslao loptu između i Krnete i Arauha, između njih provukao se Škuletić i izbio sâm na Bajković - lepim lažnjakom je 'oborio' golmana Zvezde na ruke i rutinski bocnuo loptu u gol - 3:0.

Međutim, za samo dva minuta Dragan Mrđa donosi tračak nade svom timu. Mijailović je uspeo da centrira s leve strane, da bi Milijaš sa zemlje nekako doturio loptu do Mrđe koji šalje loptu u gol - 3:1.

Slaviša Stojanović bio je prinuđen da napravi i treću izmenu, umesto povređenog Ninkovića ušao je Vukan Savićević.

Dobru priliku da produži nadu svog tima da može do izjednačenja propustio je Jovan Krneta, ali je u 87. minutu šutirao preko gola posle kornera.

Do kraja susreta domaći tim je pokušao da učnini meč zanimljivijim i stigne na samo gol zaostatka, ali su Novosađani izdržali i zasluženo stigli do trijumfa.

Sastavi:

Crvena Zvezda: Bajković, Petković, Krneta, Arauho, Mijailović, Gogić, Milijaš, Kasalica, Ninković, Milunović, Mrđa.

Vojvodina: Žakula, Vulićević, Đurić, Vuković, Nastić, Radoja, Vranješ, Poletanović, Alivodić, Kaluđerović, Škuletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

261 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve