Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.12.2013.

12:52

Kup: Spartak izbacio Partizan

Fudbaleri Spartaka pobedili su Partizan u Subotici sa 2:0 (2:0) u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za Spartak postigli su Šarić u 11. i Nosković u 15. minutu, a crno-beli su tokom najvećeg dela meča bili bezidejni i nisu stvorili mnogo izglednih šansi za gol.

Najbolju priliku za Partizan propustio je Ninković u finišu prvog poluvremena. U drugom meču koji je počeo od 13 sati OFK Beograd je savladao Slobodu u Užicu sa 2:0 golovima Ješića i Čavrića.

Jagodina i Donji Srem startuju od 16h, a Crvena zvezda i Vojvodina sat vremena kasnije.

Kup Srbije, četvrtfinale:
Spartak – Partizan 2:0
Šarac 11, Nosković 15
Sloboda – OFK Beograd 0:2
Ješić 27, Čavrić 83
16h Jagodina – Donji Srem
17h Crvena zvezda Vojvodina

Tekstualni prenos meča:

Sastavi timova:
Spartak: Jovanić, Cicmil, Kovačević (Vojvodić 77), Šarac, Torbica, Džugurdić (Farkaš 67), Trivunović, Nosković (Milić 86'), Antonić, Puškarić, Radović.
Partizan: Stojković, Obradović, Ostojić, Stanković, Volkov (Petrović 46), Đemba Đemba (Ilić 41), Marković, Luka (Grbić 76), Ninković, Jojić, Malbašić.

U prvih desetak minuta Partizan je imao blagu inicijativu, izdvojio se jak udarac Ninkovića koji je odbranio golman Jovanić.

U 11. minutu Spartak posle kornera stiže do vođstva – Stanković je izbio loptu na ivicu šesnaesterca, a Dino Šarić ju je kroz ’šumu’ igrača plasirao uz levu stativu Stojkovićevog gola.

Samo četiri minuta kasnije Subotičani su duplirali prednost – Volkov je loše intervenisao na levoj strani, lopta je došla do Šarca, koji je ubacio loptu na peterac, a tamo ju je sačekao Aleksandar Nosković i iskupio se za neverovatan promašaj iz prvenstvenog duela sa Partizanom – 2:0.

Crno-beli su bili bez ideje, teško su dolazili do gola, mada im je jedna izgledna prilika uskraćena zbog sumnjivog ofsajda. Luka je imao solidan pokušaj solo prodora, a Subotičani su na drugoj strani bili opasni iz polukontri – zapretio je Torbica, čiji je udarac Stojković odbranio, a zatim se Nosković nije dobro snašao u dobroj situaciji pred golom gostiju.

U 38. minutu najbolju šansu za Partizan propustio je Ninković – Malbašić se izborio za loptu na desnom boku, vratio je za Ninkovića na oko 15 m, ali lopta je izbijena na dva metra od gola.

Erik Đemba Đemba se povredio, a umesto njega u 41. minutu u igru je ušao Saša Ilić. Do kraja poluvremena Partizan je napadao, izveo je i nekoliko kornera, ali ostalo je 2:0 za Spartak.

U prvih petnaestak minuta drugog poluvremena Spartak je lagano čuvao prednost, uz dve polušanse, a Partizan je jedini pokušaj vredan spomena imao preko Luke. Njegov udarac Jovanić je odbranio bez većih problema.

Partizan je nekoliko puta u prvom poluvremenu nekoliko puta tražio jedanaesterac, a u 62. minutu ponovo su tražili penal zbog igranja rukom, ali sudija je ostao nem. Crno-beli su zaigrali bolje, lopta je išla brže, ali velikih šansi nije bilo.

U 72. minutu malo je nedostajalo da Partizan postigne gol posle slobodnog udarca Jojića – lopta je pogodila živi zid, prevarila golmana, ali je završila u korneru.

Ninković je solidno šutirao pet minuta kasnije, ali Partizan nije uspevao da napravi pritisak visokog intenziteta na odbranu Spartaka, sve je ostajalo na sporadičnim pokušajima. Na drugoj strani je Nosković u kontri šutirao preko gola.

Do kraja meča Partizan nije stvorio nijednu priliku i Spartak se zasluženo plasirao u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

180 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve