Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.12.2013.

19:44

Platini: Nameštanje može biti kobno

Predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da korupcija može rasturiti sport i naveo da je ovaj problem veći od rasizma.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Platini je pozvao sve koji rade u fudbalu da se ujedine u borbi protiv nameštanja utakmica.

Prošle nedelje ,britanska policija uhapsila je šest osoba zbog sumnji da su učestvovali u nameštanju fudbalskih utakmica i tako pokrenula opšti rat protiv nameštanja. Dva dana posle toga, 11 fudbalera optuženo je u Estoniji za nameštanje ukupno 17 mečeva, od čega tri u Ligi Evrope.

Bivši francuski reprezentativac smatra da nešto mora da se uradi, verujući da je nameštanje utakmica može uticati na navijače širom sveta da izgube veru u integritet sporta. Mišel tvrdi da je nameštanje možda i veći problem od rasizma.

“To je problem koji napada fudbal, a pošto je rezultat ugovoren pre nego što se meč odigra, sa našim sportom je gotovo. To je nešto na čemu svi mi, pa čak i novinari, treba da radimo zajedno, otkrivajući svaki slučaj korupcije. Rasizam je drugačiji slučaj, jer on dolazi sa strane i manifestuje se na stadionima. Međutim, nameštanje je rođenu u fudbalu i korupcijom ga ‘izjeda’ iznutra. UEFA je u kontaktu sa policijom u evropskim državama, ali to nije nešto čime samo država treba se bavi. Prvo svi mi koji smo u fudbalu, pa i mediji, moramo prepoznati ovaj problem”, rekao je Platini za španski list ‘AS’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve