Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.12.2013.

17:25

FIFA: Francuska u evropskom šeširu

FIFA je pred žreb za Svetsko prvenstvo odlučila da ne odredi koji evropski tim ide u drugi šešir unapred, već da to učini izvlačenjem.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sedam najboljih na prošlomesečnoj listi FIFA i domaćin Brazil biće nosioci, a ostali šeširi sastavljeni su teritorijalno.

U drugom šeširu su timovi iz Južne Amerike i Afrike, u trećem Azija i CONCACAF, a u četvrtom Evropljani. Pošto Evropa osim nosilaca ima 9 predstavnika, a a Južna Amerika i Afrika samo 7, jedan evropski tim prelazi u drugi šešir.

Prvobitno je planirano da u njemu završi najslabije rangirana selekcija Evrope, što je Francuska, ali je u međuvremenu doneta odluka da se ta ekipa odredi izvlačenjem.

Zanimljivo je da je pred SP 2006. u Nemačkoj kriterijum u istim okolnostima bio drugačiji - tada je selekcija Srbije i Crne Gore bila najslabije rangirana od devet evropskih timova (47. na svetu), zbog čega je izdvojena u posebni šešir, pa je izvukla daleko najtežu grupu na turniru (Argentina, Holandija, Obala Slonovače).

Prvi šešir: Brazil, Argentina, Belgija, Kolumbija, Nemačka, Španija, Švajcarska, Urugvaj.

Drugi šešir: Alžir, Kamerun, Čile, Obala Slonovače, Ekvador, Gana, Nigerija.

Treći šešir: Australija, Kostarika, Honduras, Iran, Japan, Južna Koreja, Meksiko, SAD.

Četvrti šešir: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Engleska, Francuska, Grčka, Italija, Holandija, Portugal, Rusija.

Žreb će biti održan u petak, a već sada se zna da će Brazil biti na poziciji A1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve