Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.12.2013.

15:55

Najvatreniji su Delije i Grobari

Navijači Partizana i Crvene zvezde proglašeni su za najvatrenije u Evropi u izboru portala „Supporters Not Customers“ (Navijači, a ne potrošači).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Taj sajt kao svoj cilj navodi „borbu protiv modernog fudbala“, tj. protiv komercijalizacije najvažnije sporedne stvari na svetu.

Na listi od deset ’najluđih’ iskustava na stadionima širom Evrope prvo mesto zauzima derbi između Crvene zvezde i Partizana.

U tekstu koji je naslovio sa „Welcome to Hellgrade“ (dobrodošli u pakao, uz aluziju na Beograd-Belgrade), autor ističe da nikada nije doživeo ništa slično i naveo je da je u pogledu strastvenosti, atmosfere i intenziteta ubedljivo ’broj jedan’.

„Pokupiću te posle utakmice, ako još budeš živ’, rekao mi je taksista. Nasmejao sam se ali nisam bio potpuno siguran da se šali. Kada je na Marakani rival Partizan, ceo grad je u haosu. U sledećih nekoliko sati na severnoj tribini proživeo sam najluđu noć u životu. Gledanje fudbala možda nikada ne bude isto“, navodi autor između ostalog u tekstu o večitom derbiju.

U nastavku teksta, koji možete pročitati ovde, autor opisuje atmosferu na stadion, piše čime je najviše bio oduševljen i zaključuje da „nikada neće zaboraviti dan kada je došao u Beograd i dočekao da ispriča priču o fudbalskom ratu“.

Drugi na listi najvatrenijih navijača nalaze se navijači Fejenorda na meču sa Den Hagom, a zatim navijači Borusije iz Dortmunda sa meča sa Volfsburgom. Slede navijači Sanderlenda na lokalnom derbiju sa Njukaslom, kao i navijači Ajntrahta iz Frankfurta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve