Nova vest
Fudbal

Subota, 30.11.2013.

16:59

Šaponjić ipak zamalo najmlađi

Ivan Šaponjić ipak nije najmlađi fudbaler koji je zaigrao u seniorskom timu Partizana na jednoj prvenstvenoj utakmici, to je i dalje Nenad Marinković.

Izvor: SV

Autor: SV

Default images

Mladi igrač „crno-belih“ je u pobedi lidera JSL nad Subotičanima (2:0) u igru ušao umesto Filipa Malbašića i već u prvom kontaktu sa loptom imao dobru šansu za gol.

Šaponjić se sa 16 godina, tri meseca i 28 dana starosti u trenutku debija plasirao na drugu poziciju, iza Marinkovića koji je 2004. godine sa 16 godina, dva meseca i sedam dana zaigrao protiv Čukaričkog.

Izgleda da je nekadašnji veliki talenat i biser fudbalske škole Partizana potpuno zaboravljen, iako mu je predviđana velika karijera, kao i njegovom, nešto starijem, bratu Nebojši. Nenad je Humsku 1 napustio 2010. godine, nastupao je za Smederevo, izraelski Bnei Jehuda, te švajcarski Servet.

Trenutno brani boje Hapoela iz Akre, u kojem igraju još dva bivša fudbalera Partizana, Srđa Knežević i Branislav Jovanović.

Slična sudbina je, nešto ranije, zadesila i još jednog rekordera, Dejana Markovića koji je 22. oktobara 1989. godine protiv Vardara zaigrao sa 16 godina, četiri meseca i 26 dana.

Uprkos velikoj šansi koju je tada dobio, Marković nije napravio karijeru kakvoj se nadao, nakon Partizana igrao je za Vohlen, Logronjes, Admiru i Nater, gde i danas radi kao trener.

Pored rada u mom sadašnjem klubu, imam zaduženja i u Fudbalskom savezu Švajcarske, a pomažem i klubu Tun, kao koordinator. Znači, imam dosta posla, a sve je to vezano za rad sa mlađim kategorijama. Fudbalsku karijeru sam završio u Austriji, gde sam boravio 4 godine, i to trenutku kada sam shvatio da dolaze mlađi momci, koji su brži i stabilniji, a da ja nisam u mogućnosti da budem na nivou svojih igara iz najboljih dana, i rešio sam da završim karijeru i posvetim se trenerskom pozivu“, rekao je Marković nedavno za zvanični sajt fudbalskog kluba Partizan.

Pored toga, Marković je rekao da žali za propuštenom prilikom u matičnom klubu.

Srećan sam što sam pripadao i pripadam crno-beloj porodici, a gledajući kako Partizan poslednjih godina gazi sve po Srbiji, žao mi je što i ja nisam mnogo više tome doprineo, zbog raznoraznih okolnosti koje su me u tome sprečile. Veoma mlad sam kao igrač otišao u Logronjes (Španija) i propustio priliku da ostavim dublji trag u Partizanu. No, srce mi je ostalo u Partizanu i iako sam daleko od Beograda i Zemuna, pratim i navijam za moje crno-bele“, zaključio je tada Marković.

Igrom slučaja, njegov rekord oborio je Ivan Šaponjić, u meču protiv Spartaka koji je Partizan dobio sa 2:0, golovima Miloša Jojića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve