Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.11.2013.

15:15

"Nije bilo ubeđivanja sa redarima"

FK Javor demantovao je da su navijači Radničkog morali da se ubeđuju sa policijom i redarima kako bi otključali kapiju i na teren uneli Dušana Todorovića.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Mladić je na meču u subotu u Ivanjici umro od posledica srčanog udara .

"FK Javor duboko se saoseća sa porodicom preminulog navijača Dušana Todorovića iz Kragujevca. Tuga zbog jednog mladog ugašenog života je nemerljiva, stoga delimo bol porodice Todorović, njihovih prijatelja i rodbine", saopšteno je iz ovog kluba.

U Javoru ističu da je izjava predsednika 'Radničkog Milenka Marjanovića da je kapija izmedju igrališta i stadiona bila zaključana, a posle ubeđivanja sa policijom, otključana, a tek onda Dušan prenet na igralište, pa potom pozvana Hitna pomoć, u najmanju ruku nekorektna i neistinita.

"Redarska služba Javora i policija reagovali su istog momenta, uz lekare obe ekipe i hitnu službu koja je već bila na stadionu, uložli nadljudski napor da što pre zbrinu navijača kojem je pozlilo. Nažalost, nakon sat vremena dočekala ih je tragična vest. Stoga smatraju da su spekulacije oko ubedjivanja sa policijom i redarima da otvore kapiju i pomognu, u ovom, za sve veoma teškom trenutku, neprimerene i nekorektne", dodaje se u saopštenju.

Todoroviću je pozlilo u 56. minutu utakmice, zbog čega su mu ostale pristalice Kragujevčana pomogle da predje preko ograde kako bi zatražio pomoć lekara. U tom trenutku sudija Vlado Glodjović prekinuo je meč.

Lekari su pokušali sa reanimacijom, ali je ovaj 18-godišnji mladih umro nedugo pošto su ga dovezli u obližnji dom zdravlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve