Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.11.2013.

10:16

Vini Džons boluje od raka kože

Nekadašnji član Vimbldona, Lidsa i Čelsija Vini Džons boluje od raka kože.

Izvor:

Autor:

Default images

Jedan od legendarnih članova 'Lude družine' iz Vimbldona je posle završetka profesionalne karijere otišao u Holivud, a iza sebe ima 74 snimljena filma.

"Kada mi je lekar saopštio da imam rak, upitao sam ga samo koliko mi je života ostalo. Tokom karijere sam se borio sa nekim od najčvršćih i najprljavijih momaka, bio u nekoliko krvavih obračuna u barovima, ali ovo je daleko najteži i najopasniji protivnik sa kojim sam se susreo".

Bivši velški internacionalac primetio je izraslinu ispod oka i odmah otišao lekaru. Do sada je već imao tri operacije.

Vini je ostao upamćen kao jedan od najgrubljih igrača u istoriji Ostrva, a 'vlasnik' je i jednog od najbržih žutih kartona u istoriji fudbala.



Svojim beskompromisnim stilom igre i ne baš pametnim potezima van terena brzo je kupovao navijače klubova u kojima je nastupao. Navijače Lidsa 'kupio' je tetovažom na levoj nozi, a kod simpatizera Vimbldona samo je učvrstio simbol božanstva, kada je 2010. prodao zlatnu medalju FA kupa kako bi pomogao timu koji se u tom trenutku borio sa finansijskim problemima.

Na filmskom platnu se prvi put pojavio u hitovima Gaja Ričija 'Sneč' i 'Dve čađave dvocevke', a poseban utisak ostavio je kao Džagernat u filmu o super junacima "X-men".

Četrdesetosmogodišnji zadnji veznjak je karijeru počeo 1975. godine u mlađim kategorijama Bedmonda, a u karijeri je nastupao još za Vildstoun, Holmsund, Šefild Junajted i Kvins Park Rendžers. Jedini trofej u karijeri osvojio je sa 'Ludom družinom', 1988. godine u FA kupu, kada je pobeđen Liverpul minimalnim rezultatom.

Za reprezentaciju svoje zemlje nastupio je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i 1996. i Svetsko prvenstvo 1998. godine, sakupivši devet nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve