Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.11.2013.

09:58

Šimunić ustaškim pozdravom na SP

Cela Hrvatska slavila je u utorak veče četvrti plasman na Svetsko prvenstvo, ali je prema pisanjima zagrebačkih medija sve pokvario Josip Šimunić.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Iskusni štoper je po završetku meča sa Islandom (2:0) uzeo mikrofon od zvaničnog spikera na Maksimiru i ustaškim pozdravom proslavio sa navijačima pobedu.

Šimunić je govorio "Za dom", a sa tribina se čulo "Spremni", i tako nekoliko puta.

"To sam uvek želeo da uradim i nije me briga da li će me neko kazniti", rekao je Šimunić nakon utakmice, a Hrvati naglašavaju da bi zbog njegove 'akcije' mogao da dobije veću kaznu od Marija Mandžukića koji je dobio crvenog karton zbog brutalnog starta.

Hrvatski mediji kritikuju i navijače na Maksimiru koji su saradnjom sa Šimunićem dali povod FIFA da ponovo kazni Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog rasizma.



Kada se to završilo sa tribina se moglo čuti i "Leti, leti Sulejmani", aludirajući na brutalni start Simunića nad srpskim fudbalerom u duelu u Beogradu početkom septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

397 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve