Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.11.2013.

19:12

Mertezaker nosio Nemce na Vembliju

Fudbalska reprezentacija Nemačke pobedila je Englesku na „Vembliju“ u najzanimljivijem prijateljskom susretu odigranom u utorak uveče.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nemci su slavili rezultatom 1:0, a trijumf im je doneo Per Mertezaker u 39. minutu, posle asistencije Tonija Krosa.

Najveće iznenađenje večeri sigurno je priredila Južna Afrika, koja je u Johanezburgu slavila protiv aktuelnog šampiona sveta Španije sa 1:0. Jedini gol na tom susretu postigao Bernard Parker u 56. minutu, a zanimljivo je da je Španija igrala u gotovo najjačem sastavu, ali je Visente del Boske izvršio veliki broj izmena u drugom poluvremenu.

Prijateljske utakmice odigrane u utorak obeležio je i međunarodni debi Gibraltara, koji je u Portugalu igrao bez golova sa Slovačkom.

Zanimljiv susret odigrali su Rusija i Južna Koreja u Dubaiju, a ’zbornaja’ je slavila sa 2:1. Južna Koreja je povela preko Kima u šestom minutu, da bi Smolov izjednačio šest minuta kasnije. Tarasov je doneo trijumf Rusima pogotkom u 59. minutu.

Najviše golova viđeno je u duelu Malte i Farskih ostrva, čak i petk, kao i susretu Belgije i Japana, u kojem su gosti slavili sa 3:2 u Briselu. Belgijanci su poveli golom Miralasa u 15. minutu, da bi potom usledio preokret gostiju, pošto su strelci od 37. do 63. minuta bili Kakitani, Honda i Okazaki. Konačan rezultat u 79. minutu postavio je Algervajreld.

Prijateljski mečevi:
Argentina – Bosna i Hercegovina 2:0
Australija – Kostarika 1:0
Kirgistan – Azerbejdžan 0:0
Rusija – Južna Koreja 2:1
Slovenija – Kanada 1:0
Lihtenštajn – Estonija 0:3
Malta – Farska ostrva 3:2
Norveška – Škotska 0:1
Turska – Belorusija 2:1
Gibraltar – Slovačka 0:0
Južna Afrika – Španija 1:0
Holandija – Kolumbija 0:0
Austrija – SAD 1:0
Poljska – Irska 0:0
Belgija – Japan 2:3
Engleska – Nemačka 0:1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve